Dorada la gratar cu cartofi natur si sos olandez

Postat de simona72 in Peste
27 Iul 2013 | 14648 vizualizari
Dorada la gratar cu cartofi natur si sos olandez

O reteta pe cat de simpla pe atat de delicioasa....

Ingrediente

  • pt peste:
  • 3 bucati dorada proaspata
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper alb
  • zeama de la 1 lamaie
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • pt cartofi:
  • 700-800 gr cartofi
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper alb
  • patrunjel verde
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • pt sosul olandez reteta aici:http://www.bucataras.ro/retete/sos-olandez-49283.html

Mod de preparare

Pestele curatat, spalat si uscat de surplusul de apa cu prosop de hartie. Se face o marinata din toate ingredientele de la peste, tavalim pestele prin marinata si-l lasam la frigider pt cel putin 30 minute. Dupa expirarea timpului, se prajeste pestele intr-o tigaie gril bine incinsa, la foc mic, 5 minute pe o parte si 5 pe cealalta, iar dupa ce l-am intors putem sa punem in tigaie si marinata ramasa de la peste. Dupa ce pestele s-a facut, eu am pus un capac peste peste si l-am lasat asa pana cand a fost servit. Daca procedati astfel pielea nu mai este crocanta.

Pt cartofi:spalati bine cartofii si ii puneti cu tot cu coaja in apa la fiert. Dupa ce cartofii s-au fiert se pun sub jet de apa rece, se lasa 2-3 minute si apoi se curata de coaja. Se taie in jumatati sau sferturi, depinde cat sunt de mari cartofii. Se pune o tigaie la incins, se adauga uleiul de masline si mai apoi cartofii curatati si taiati. Se prajesc la foc iute pana devin usor aurii, se asezoneaza dupa gust cu sare, piper, se stropesc cu zeama de lamaie, iar la final patrunjel verde tocat fin. Noi am servit dorada prajita cu cartofi natur si sos olandez si pot zice ca a fost o masa delicioasa. Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dorada la gratar cu cartofi natur si sos olandez" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Sprot prajit crocant

Postat de MotanLaOale

Sprot prajit crocant

Pestii se curata, se spala bine si se pune la scurs intr-o strecuratoare. Se sareaza cu sare, se amesteca bine sa se sareze toti si se lasa sa ia sare cel putin 15-20 minute. Se scutura de...

Citeste continuarea

Ciorba de somn la ceaun

Postat de panacris

Ciorba de somn la ceaun

Peștele se eviscerează, se curăță și se porționează. Legumele se curăță și se toacă grosier. Ceaunul se încinge, se adaugă uleiul, legumele tocate cca. 1000 ml apă și...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.07.2013, 13:22
bun bun
la 27.07.2013, 13:23
bun si sanatos
la 27.07.2013, 13:23
vin la masa simonica>D:<
la 27.07.2013, 13:30
Guritza vin-o da sa aduci pestele ca s-a papat, cartofiii ii dau eu
la 27.07.2013, 13:31

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking