Ingrediente
- Crema
- 800 g crema de branza Ceva Fin Cremos
- 200 g frisca
- 200 g zahar pudra
- 4 oua
- esenta de vanilie
- 50 g ciocolata alba
- 80 g ciocolata neagra 75%
- Crusta
- 250 g biscuiti
- 120 g unt
Mod de preparare
Crusta
Sfarmati bine biscuitii si amestecati-i apoi cu untul topit. Luati o tava cu pereti detasabili, tapetati-o cu hartie de copt si adaugati amestecul de biscuiti cu unt. Acoperiti uniform fundul tavii, presand cat de bine posibil si incercati sa creati si o margine inalta de 1-2 cm. Dati tava la frigider pana este gata crema.
Crema
Intr-un bol, amestecati bine crema de branza impreuna cu zaharul pudra si putina esenta de vanilie. Adaugati frisca batuta bine si dupa ce ati incorporat-o adaugati pe rand ouale. Topiti la bain-marie ciocolata alba si adaugati-o apoi peste crema. Turnati trei sferturi din umplutura peste crusta de biscuiti si dati din nou la frigider.
Topiti tot la bain-marie ciocolata neagra, pe care o adaugati apoi peste restul de crema ramasa in bol si amestecati pana cand se incorporeaza bine. Puneti umplutura cu ciocolata intr-un spritz de patiserie pentru a putea orna. Scoateti cheesecake-ul din frigider, introduceti varful in umplutura si strangeti pana vedeti ca la suprafata s-a format un cerc cam cat o moneda si continuati asa pe toata suprafata cheesecake-ului.
Cand designul este gata, dati prajitura la cuptorul preancalzit la 150 grade pentru aprox 60 minute.
Inainte de a scoate cheesecake-ul din forma, lasati cateva ore sa se raceasca bine. Desfaceti forma si cu ajutorul a doua spatule, desprindeti prajitura de hartia de copt si mutati-o pe un platou.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Double chocolate cheesecake" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (20)
|