Ingrediente
- Ingrediente pentru aluat:
- 320 g făină
- două gălbenușuri
- 150 ml lapte integral
- 35 g zahăr pudră
- 15 g drojdie
- 50 g unt
- coaja rasă de la o portocală
- un praf de sare
- Glazura de ciocolată:
- o ciocolată cu lapte/neagră
- 25 g unt
- o linguriță cu smântână integrală
- bombonele colorate pentru decor
Mod de preparare
Zaharul și laptele se pun intr-o cratița, la foc mic, și se amesteca pana cand zaharul se topește.
Dizolvați drojdia in jumatate din cantitatea de lapte cald. Amestecați și puneți-o de-o parte.
Restul de lapte se pune din nou pe foc și se adauga untul. incalzește ușor ( laptele nu trebuie sa fiarba ).
Faina și sarea se cern intr-un castron incapator unde se adauga și laptele cu drojdia, laptele cu untul și cele doua galbenușuri.
Se framanta un aluat elastic și se lasa sa dospeasca pana cand iși dubleaza volumul.
Intindem aluatul la o grosime de 1 cm și taiem cu forma cercuri carora le vom decupa apoi mijlocul ( daca nu aveți forme de marimi diferite, puteți folosi un pahar și un degetar pentru a decupa mijlocul ). Așezam fiecare doughnut pe hartie de copt și mai lasam sa dospeasca circa 15-20 de minute.
Incingem uleiul, apoi reducem focul.
Se coc pe ambele parți pana cand devin aurii. Le scoatem pe un șervețel și le lasam sa se raceasca.
Glazura se prepara pe bain marie. Amestecam ciocolata marunțita cu untul, iar dupa ce s-a topit adaugam smantana. Eu am folosit doua tipuri de ciocolata.
Fiecare gogoașa am incins-o in glazura de ciocolata ( doar partea superioara ) apoi am presarat bomboane colorate.
Spor la bucatarit și pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Doughnuts" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
|