Dovlecei butoias cu carne

Postat de gospodariu in Mancaruri de legume
9 Sep 2016 | 2150 vizualizari
Dovlecei butoias cu carne

"Ziua cand imi rasfat nevasta"

Ingrediente

  • 6 dovlecei rotunzi;
  • 500 g carne amestec(porc+vita) tocata;
  • 100 g orez;
  • 1 ceapa;
  • 1/2 morcov;
  • 2 rosii;
  • patrunjel verde;
  • 2 linguri de pasta de rosii;
  • sare,piper;

Mod de preparare

 Reteta e destul de simpla,se scobesc dovleceii si se umplu cu o compozitie de carne si orez ca pentru sarmale.
Se spala dovlecei,se taie capacul,iar apoi cu ajutorul unei lingurite se scoate miezul.

    Asa cum v-am spus,umplutura este aceeasi de la sarmale.Intr-o cratita se caleste ceapa in 2-3 linguri de ulei pana devine sticloasa,apoi se adauga orezul bine spalat,morcovul dat prin razatoarea fina, patrunjelul , pasta de rosii si se condimenteaza dupa gust cu sare,piper.

Se adauga o canita mica de apa si se lasa pe foc 2-3 minute sa se umfle un pic orezul,dupa care se opreste focul si se lasa compozitia sa se racoreasca.    

Dupa ce compozitia s-a racit se amesteca cu carnea tocata si se umplu dovleceii scobiti.   Dovleceii umpluti se aseaza intr-un vas de lut in care turnam 2 cescute de apa si felii de rosii printre ei.Se fierb la foc mic timp de o ora si servesc calzi stropiti cu smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei butoias cu carne" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Mancarica de naut

Postat de simona72

Mancarica de naut

Nautul se pune intr-un castron incapator cu apa multa la hidratat, in care va sta peste noapte. Isi va dubla volumul si se va fierbe mai repede. A doua zi, spalati nautul in mai multe ape, puneti...

Citeste continuarea

Tocanita de spanac cu ochiuri

Postat de RODIMUR

Tocanita de spanac cu ochiuri

Se curăță și se spală spanacul foarte bine, se scurge de apă și se taie mărunt. Se pune spanacul tăiat, în cratița în care s-au pus la topit, în ulei, cele două...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.09.2016, 22:19
Ce frumosi sunt !
la 09.09.2016, 22:34
Frumosi si gustoși!
la 09.09.2016, 22:44
la 09.09.2016, 23:01
buni
la 09.09.2016, 23:09

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking