Gnocchi cu branza colorati

Postat de andaoana in Mancaruri de legume
24 Mar 2017 | 2773 vizualizari
Gnocchi cu branza colorati

Gnocchi sunt foarte cunoscuti mai ales printre iubitorii de mancare italiana. Cea mai raspandita reteta de gnocchi este cea pe baza de cartofi , dar azi va propun o reteta cu branza de vaci. Acestia sunt la fel de gustosi,dar mie mi se par mai simplu de facut, daca avem o branza buna.   Eu i-am servit cu unt aromatizat, dar sunt minunati ca si garnitura.

Ingrediente

  • 500 gr branza dulce uscata
  • 2 oua
  • 200 gr faina
  • 100 gr branza telemea
  • 50 gr spanac oparit si tocat
  • 100 gr unt
  • 2 cm ghimbir
  • parmezan pt servit

Mod de preparare

Branza trebuie sa fie uscata si pentru acest lucru, eu am pus-o intr-un tifon si am lasat-o cateva ore sa lase apa, apoi am strans tare cu tifonul pana nu a mai curs zer.

 Branza o maruntim cu o furculita si adaugam in ea ouale batute cu o furculita, branza telemea razuita si faina. Din aceste ingrediente, facem un aluat cu care se poate lucra, chiar daca e usor moale.

Impartim aluatul in jumate. Intr-o parte, punem spanacul tocat marunt si scurs bine de lichid. Omogenizam pana se amesteca bine si se coloreaza usor in verde.

Pe masa, presaram faina si formam din aluatul obtinut, suluri ca si niste ,,carnati,,. Cu un cutit ascutit, taiem bucati egale. Daca copiilor vostri le face placere sa va ajute in bucatarie, se vor distra daca o sa ii lasati pe ei sa formeze sulurile de aluat.

II asezam intr-o tava presarata cu faina sau se pot lasa pe masa infainata.

Intr-o oala, punem la fiert 3 litri de apa cu sare. Cand apa fierbe, punem in ea gnocchi si ii lasam sa fiarba pana se ridica la suprafata.

II scurgem.

Intr-o tigaie mai incapatoare. punem la topit untul. impreuna cu 1 lingura ulei si bucati de ghimbir. Ghimbirul cand incepe sa prinda culoare. il scoatem. L-am folosit doar pentru a aromatiza untul.

Cand untul a devenit lichid, punem in el gnocchi si amestecam astfel incat sa ajunga fiecare prin unt.

Se servesc calzi, cu parmezan razuit deasupra.

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchi cu branza colorati" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tocanita de hribi cu smantana

Postat de oanapl

Tocanita de hribi cu smantana

Speli hribii și îi tai felii și îi pui la fiert în apă cu sare pentru 10-15 minute. Îi clătești cu apă rece și îi pui la scurs într-o sită....

Citeste continuarea

Evantai cu legume

Postat de caroline

Evantai cu legume

1.    Cartofii ii curatam de coaja, ii spalam si ii feliem in felii rotunde potrivite ca si grosime. Dovleceii ii spalam, ii taiem la capete apoi feliem la fel ca si cartofii in felii ....

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.03.2017, 11:30
la 24.03.2017, 11:34
Cred ca sunt tare buni
la 24.03.2017, 11:39
ce buni trebuie sa fie,
la 24.03.2017, 11:42
Foarte bun!
la 24.03.2017, 12:00
Papa bun si aici!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking