Dovlecei de Halloween

Postat de Julie in Dulciuri
31 Oct 2010 | 7835 vizualizari
Dovlecei de Halloween

Chiar daca multi dintre noi avem rezerve in privinta sarbatorii de Halloween, nu putem nega ca pentru copii este un bun prilej de distractie si de ...mancat dulciuri cat mai ciudate.

Ingrediente

  • 125 g unt
  •  100 g zahar pudra,
  • un praf de sare,
  • 2 galbenusuri,
  • 1 cana piure de dovleac,
  • aprox. 300 g faina

Mod de preparare

300-400 g dovleac se rade mic si se pune la calit cu o lingura de unt pana cand se inmoaie , apoi se paseaza cu blenderul pana se obtine o cana cu piure uniform.  Untul se mixeaza cu zaharul, se adauga sarea, galbenusurile, faina si piureul.
Se framanta aluatul si se lasa 20-30 minute la rece. Se dau apoi forma dovleceilor, formand mici bile pe care se traseaza linii din loc in loc, cu ajutorul unui cutit , iar in mijloc se infige o bucata de sticks. Se coc in tava unsa cu ulei, timp de 15-20minute. Dupa ce se racesc se pot picta cu glazura de zahar, dupa propria imaginatie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei de Halloween" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert chec din albusuri cu pudra de roscove si fructe de padure

Postat de panacris

Desert chec din albusuri cu pudra de roscove si fructe de padure

Albușurile, atenție!!!, să fie la temperatura camerei, se bat energic cu un praf de sare și o lingură de oțet aromatizat. După ce s-au albit și umflat, se adaugă zahărul și se amestecă...

Citeste continuarea

Budincă de paste cu dulceața de morcovi coaptă în vasul Zepter

Postat de panacris

Budincă de paste cu dulceața de morcovi coaptă în vasul Zepter

Pastele se fierb conform indicațiilor de pe ambalaj. Între timp se amestecă brânza cu telemeaua, smântâna, ouăle, dulceața de morcovi( rețeta aici: ...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.10.2010, 20:30
cat de frumosi sunt
la 31.10.2010, 20:32
la 31.10.2010, 20:33
ma si asteptam sa ne mai incanti cu cevasuper felicitari pnetu tot iubita 5f le meriti din plin
la 31.10.2010, 21:12
ce frumosi
la 31.10.2010, 21:29
Multumesc mult fetelor!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking