Ingrediente
3 zucchini
- 1 legatura ceapa verde
- 1 legatura usturoi verde
- 1 legatura leurda
- 50 ml ulei de masline
- Sare si piper lung proaspat rasnit dupa gust
- 1 lingurita cimbru uscat
- 1 mana nuci taiate grosier
- 1 mana migdale taiate grosier
- 1 mana seminte de floarea soarelui
- 1 mana seminte de dovleac
- 1 cutie mica ciuperci
- 1 borcan sos de rosii pentru paste Arrabiatta de la Barilla
- 100 ml apa
- 1 lingurita zahar brut
Mod de preparare
Spalam dovleceii/zucchinii cu apa, le taiem capetele, nu-i curatam de coaja si ii stergem cu un prosop de bucatarie. Ii taiem in jumatati, apoi in sferturi. Fiecare bucata de dovlecel o scobim cu ajutorul unei lingurite. Presaram putina sare peste dovlecei.
Spalam ceapa, usturoiul si leurda. Taiem ceapa si usturoiul in rondele, iar leurda in fasii. Ciupercile le scurgem de apa si le taiem din cutit. Intr-o tigaie incingem 2-3 linguri ulei de masline, adaugam ceapa si usturoiul si le calim. Adaugam leurda si lasam pe foc inca 2 minute.
Punem toate semintele, nucile si migdalele intr-o tigaie si le prajim. Le adaugam la prajeala facuta anterior, amestecam, adaugam cimbrul si ciupercile, asezonam cu sare si piper proaspat rasnit. Cu aceasta compozitie umplem dovleceii. Mai raman aproximativ 2-3 linguri din compozitie, peste am pus sosul Arrabiatta, apa,2-3 linguri ulei de masline, putin zahar si am dat in clocot compozitia. Am pus sosul in vasul Crock-Pot-ului, am asezat dovleceii umpluti, am pus capacul din dotare, am setat aparatul pe functia High si timpul de 3 ore. Simplu nu?? Sa va fie de bine!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei de post cu verdeturi si seminte" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
|