Dovlecei pane

Postat de Elena_Daria in Aperitive / Garnituri
4 Sep 2013 | 3455 vizualizari
Dovlecei pane

Ingrediente

  • 1 dovlecel
  • 4 linguri faina
  • 3 oua
  • sare
  • piper
  • Sos de iaurt cu usturoi:
  • 100 g iaurt simplu
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 varf lingurita sare
  • 1 praf de piper
  • patrunjel uscat

Mod de preparare

Spalam dovlecelul, il curatam de coaja si il taiem in feliute subtirele.

Punem feliutele intr-un bol, adaugam putina sare si lasam sa stea 10-15 minute.

Punem ouale intr-un bol, adaugam putina sare, un praf de piper si batem bine.

Luam apoi fiecare feliuta de dovlecel, o dam prin faina, apoi prin ou si o punem la prajit in ulei incins. Procedam la fel cu toate feliutele.

Le scoatem pe servetele pentru a absorbi excesul de ulei.

Sos de iaurt cu usturoi: intr-un bol punem catei de usturoi pisati, sarea, piperul, patrunjelul, uleiul de masline si amestecam bine.

Apoi adaugam iaurtul si omogenizam.

Servim dovlecei cu acest sos.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei pane" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (46)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Dovlecei pane de post

Postat de AdrianUdrea

Dovlecei pane de post

Mai intai se spala bine dovleceii pe coaja si se feliaza in rondele. Se asaza pe o tava, sau un blat intins si se presara cu sare. Se lasa asa pana elimina din lichid, apoi se tamponeaza cu...

Citeste continuarea

Chiftele de dovlecei

Postat de Ksenya

Chiftele de dovlecei

Dovleceii ii spalam si-i dam pe razatoarea mare, adaugam sare si-i amestecam, lasam 5-6 minute. Eliminam zeama pe care au lasat - o cu ajutorul unei site sau folosind mainile si storcand bine....

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.09.2013, 11:59
bunii..cu usturoi hmmmmm
la 04.09.2013, 12:02
vreau si eu
la 04.09.2013, 12:04
Any
la 04.09.2013, 12:04
Bya, te astept!
la 04.09.2013, 12:29
Mi-e pofta

Vezi toate comentariile (46)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking