Ingrediente
- 2 dovlecei subtiri
- un ou
- 3-4 linguri faina
- 3-4 linguri lapte
- sare
- piper
- ulei pentru prajit
- Pentru sosul de branza:
- 1/2 cutie ceva fin cremos Delaco
- 1/2 pahar mic de iaurt grecesc
- 2 catei de usturoi
- o lingura marar proaspat tocat
Mod de preparare
Dovleceii se taie pe lungime in felii subtiri. Se aseaza pe o farfurie si se presara sare, se lasa sa stea 10 minute.
Intre timp se bate oul si se amesteca cu faina si laptele pana se obtine o crema groasa ca o smantana, se adauga sare si piper.
Dovleceii se scurg de apa lasata si se sterg cu prosoape de hartie. Se dau prin amestecul de ou si faina si se prajesc in ulei incins. Se intorc pe ambele parti pana se fac aurii si se scot pe prosoape de hartie ca sa se scurga de ulei
Sosul de branza se prepara foarte usor, se amesteca crema de branza Delaco cu iaurtul grecesc, se rade usturoiul deasupra si se adauga mararul tocat. Se amesteca usor toate ingredientele si se potriveste de sare.
Se servesc dovleceii cu crema de branza si am presarat deasupra si cativa germeni de ridichi, o minunatie!
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei pane cu sos de branza" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (21)
|