Dovlecei pane cu sos de usturoi

Postat de Julie in Aperitive / Garnituri
9 Iun 2010 | 7637 vizualizari
Dovlecei pane cu sos de usturoi

Ingrediente

  • un dovlecel potrivit de mare
  • un ou
  • 4-5 linguri faina
  • 4-5  linguri pesmet
  • branza putin sarata ( aprox. o jumatate de cana)
  • sare, piper,vegeta
  • marar
  • patrunjel
  • ulei pentru prajit
  • Pentru sos:
  • 2-3 catei de usturoi
  • o rosie
  • un strop de ulei
  • sare

Mod de preparare

Spalam dovlecelul, il curatam de coaja  si il taiem in felii mai groase.

Batem bine oul cu sare,vegeta,piper si marar tocat fin.

Radem branza si o amestecam cu pesmetul.

Luam fiecare felie de dovlecel si o trecem  mai intai prin faina apoi prin ou apoi prin amestecul de branza cu pesmet.

Dupa ce terminam operatiunea...incingem uleiul si prajim dovleceii pana se rumenesc bine pe ambele parti.

Ii scoatem pe prosoape de hartie sa se  scurga de surplusul de ulei.

Pentru sos : 

Curatam usturoiul, il pisam,adaugam un praf de sare si un strop de  ulei  si frecam bine cu o lingurita. Cand s-a albit il amestecam si cu rosia  data pe razatoare.

Servim dovleceii calzi stropiti cu sosul de usturoi si decorati cu patrunjel verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei pane cu sos de usturoi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Dovlecei si vinete pane, cu mozzarella si sos de usturoi

Postat de AdrianUdrea

Dovlecei si vinete pane, cu mozzarella si sos de usturoi

Se spala bine vanata si dovlecelul, se sterg cu prosoape absorbante si se taie in rondele de 5-6 mm grosime. Se asaza pe o suprafata plana si se presara cu sare. Se lasa 3-5 minute pana se...

Citeste continuarea

Dovlecei pane cu sos de branza

Postat de Bucataras

Dovlecei pane cu sos de branza

Dovleceii se taie pe lungime in felii subtiri. Se aseaza pe o farfurie si se presara sare, se lasa sa stea 10 minute. Intre timp se bate oul si se amesteca cu faina si laptele pana se obtine o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.06.2010, 23:20
la 10.06.2010, 06:00
5 furculite fara discutii ( si 5 de la sot )Asta a fost prima mancare ce i-am gatit-o si de atunci, imi cere mereu
la 10.06.2010, 06:57
wow, wow ce bunatate ! felicitari pentru poza !
la 10.06.2010, 07:07
Excelent arata!.........5 furcu..............
la 10.06.2010, 08:46
Multumesc de furculite! Si Ina, sotul tau are dreptate sa-ti ceara mereu acest fel de mancare nu ca-s deliciosi?
Piata e plina de dovlecei asa ca ...spor la bucatarit da-i omului ce vrea!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking