Dovlecei la gratar, in sos de rosii

Postat de Ina in Mancaruri de post
25 Noi 2013 | 10260 vizualizari
Dovlecei la gratar, in sos de rosii

Ma gandeam sa nu va lesine checul ala, pe stomacul gol... :)) Multumesc, Nadea68, pentru reteta! :-*

Ingrediente

  • 2 dovlecei
  • 2 cepe
  • 500 ml suc de rosii
  • 4-5 catei de usturoi
  • 3 linguri cu ulei
  • sare
  • piper
  • legume uscate de la SanoVita
  • marar

Mod de preparare

Curatam dovleceii, ii taiem  rondele si ii punem cu  un pic de sare la scurs, pentru 20 minute,  dupa care frigem rondelele pe ambele parti, in tigaia cu gril, fara ulei.

Intr-o tigaie calim ceapa ,si ustroiul in 3 linguri cu ulei. Cand ceapa devine usor aurie  adaugam sucul de rosii , legumele uscate de la Sano Vita si dovleceii  copti  pe gratar . Lasam pe foc sa se patrunda bine dovleceii cu sos, potrivim de sare si piper  si oprim focul.

Servim cu marar verde, tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei la gratar, in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Pulpe de pui la gratar cu legume in sos de rosii

Postat de adasev12

Pulpe de pui la gratar cu legume in sos de rosii

1. se incinge putin ulei intr-o tigaie si se prajesc pe rand ardeii pana se inmoie, apoi vinetele si apoi dovleceii.se scot pe o faoie sau in sita sa se scurga de surplusul de ulei. 2.in tigaie...

Citeste continuarea

Sandwich de dovlecei la gratar

Postat de simona72

Sandwich de dovlecei la gratar

Dovlecelul il spalam, taiem capetele si-l taiem rondele de aproximativ 1 cm. Le dam cu sare si zeama de lamaie si le lasam la frigider 20 minute. Le scurgem de zeama lasata si le prajim intr-o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.11.2013, 21:30
la 25.11.2013, 21:34
bun!!!
la 25.11.2013, 21:34
bun, bun
la 25.11.2013, 21:35
la 25.11.2013, 21:36
Daaa, mă gândeam că nu vii doar cu un singur fel în seara asta. Bine că n-am plecat de la taste. Super!

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking