Sandwich de dovlecei la gratar

Postat de simona72 in Sandvisuri
7 Iun 2013 | 4437 vizualizari
Sandwich de dovlecei la gratar

Inspiratia acestui aperitiv a fost desigur preparatul pe care l-am mincat la Slanic si pe care la pregatit Radu Popovici. Este putin modificat preparatul, dar baza este cam aceeasi. Eu am avut rosii proaspete de gradina pe care imi parea rau sa nu le fofolsesc, iar brinza de capra nu am gasit si atunci am folosit mozarella...

Ingrediente

  • 1 dovlecel marisor
  • 3 rosii
  • 200 gr mozzarella
  • 4-5 linguri sos pesto
  • sare
  • piper
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • salata de cimp

Mod de preparare

Dovlecelul il spalam, taiem capetele si-l taiem rondele de aproximativ 1 cm. Le dam cu sare si zeama de lamaie si le lasam la frigider 20 minute. Le scurgem de zeama lasata si le prajim intr-o tigaie grill unsa cu putin ulei de masline. Rosiile se taie in felii subtiri, la fel si mozzarella.

Asamblarea: 1 felie dovlecel la gratar, 1 felie de mozzarella, 1 felie rosie, putin sos pesto, 1 felie dovlecel, 1 felie rosie, putin sos pesto, iar deasupra un smoc de salata de cimp.

Dupa ce sunt gata toate, le stropim cu putin ulei de masline,sare si piper proaspat macinat.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sandwich de dovlecei la gratar" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Sandwich cu legume la grătar

Postat de articook

Sandwich cu legume la grătar

Cantitatile sunt pentru 2 portii. Se curata dovleceii si vineta, dupa care se feliaza subtire. Intr-o tigaie pentru gratar se pune putin ulei de masline iar pe rand, legumele feliate. Cand...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.06.2013, 13:35
Inseamna ca a fost fain , de avem deja nostalgia Slanicului
la 07.06.2013, 13:38
Gustos si sanatos!
la 07.06.2013, 13:40
la 07.06.2013, 13:42
Foarte bun!
la 07.06.2013, 13:43
imi plac mult dovleceii!

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking