Ingrediente
- o vanata
- dovlecel verde/zucchini
- ardei copt
- mozzarella
- o bucata de filé de vita
- mititei
- piept de pui
- sare
- piper ulei de masline
- putin busuioc
Mod de preparare
Prepararea este simpla: se spala legumele se taie rondele vanata si dovlecelul si se sareaza si pipareaza. Se lasa asa pret de cateva minute sa scoata apa din ele "dégorger" se numeste aceasta tehnica in limba franceza si este des intalnita la toate legumele care urmeaza a fi prajite sau la prepararea castravetilor. Legumele se prajesc individual in putin ulei de masline si ardeii se coc si se decojesc.
Este foarte important ca fiecare leguma sa fie preparata individual, asa isi patreaza mai bine aroma si puteti sarespectati timpii de gatire, la orice reteta care se respecta la restaurant toate legumele sunt preparate individual si ansamblate mai apoi ca sa avem o preparare perfecta. Pe o hartie de copt se aseaza in straturi ardeii copti, mozzarella, vinata, alternand straturile si terminand cu mozzarella. Se asezoneaza intre straturi cu putin busuioc proaspat
Se pun la cuptor la 210 grade pret de cateva minute pana se topeste mozzarella.
In tot acest timp se prepara mix-grill-ul, carnea a fost asezonata doar cu sare si piper, in special la carnea de vita nu prea pun multe condimente deoarece daca este o bucata de calitate gustul in sine trebuie apreciat si scos in evidenta.
Se monteaza totul pe o farfurie calda, punem cate un mille-feuille de legume cu o portie mai putin sau mai mult generoasa de carne si adaugam putin sos dupa gust ( eu am pus un sos de piper dar acesta este o alta poveste care urmeaza a fi spusa ) . In poza o sa mai vedeti si un "fagot" de fasole verde, o legatura de fasole verde legata cu bacon dar asta e deasemenea o alta reteta .
Daca ti-a placut reteta noastra "Mille-feuille de vinete la gratar cu mix grill" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (25)
|