Dovlecei pane

Postat de panacris in Mancaruri de legume
10 Dec 2018 | 5793 vizualizari
Dovlecei pane

Noh, acum nu stiu dacă e o  "Retetă româneasca", dar o stiu din fragedă copilărie! N-am adus-o până acum, că mi s-a părut banală ;) Dar printre alte discuții cu fete începătoare în bucătărie, am zis că musai să aduc această rețetă în portofoliul meu! Pentru noi, care gătim de ceva anișori, e o rețetă tare, tare simplă! Dar pentru începători, sper să fie de bun augur și să înțeleagă toți pașii! ;) 

Ingrediente

  • Dovlecei cca. 3 bucăți
  • Ouă 2 bucăți
  • Muștar clasic 2 linguri
  • Sare de mare 1 linguriță
  • Făină alba de grâu cca. 100 g
  • Pesmet auriu cca. 100 g
  • Praf de usturoi 1 lingură
  • Ulei pentru prăjit (ideal de palmier sau cocos) cca. 300 ml

Mod de preparare

 

Dovleceii, în cazul de față am avut rotunzi ;) se curăță de coajă și se feliază, în felii mai grosuțe,  de cca. 1 cm! Apoi se bat ouăle împreună cu muștarul, pesmetul cu praful de usturoi, se amestecă, după gust. Feliile de dovlecel se dau prin făină, ou bătut și amestecul de pesmet. Se prăjesc în ulei incins pe fiecare parte.

Dupa ce s-au prajit, se scot pe un șervetel de bucătărie ca să se absoară uleiul. Dovleceii pane se servesc ca atare, calzi sau reci, sau cu diverse sosuri (smântână, usturoi, sos dulce picant cu ananas/mango!)

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei pane" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Dovlecei pane de post

Postat de AdrianUdrea

Dovlecei pane de post

Mai intai se spala bine dovleceii pe coaja si se feliaza in rondele. Se asaza pe o tava, sau un blat intins si se presara cu sare. Se lasa asa pana elimina din lichid, apoi se tamponeaza cu...

Citeste continuarea

Chiftele de dovlecei

Postat de Ksenya

Chiftele de dovlecei

Dovleceii ii spalam si-i dam pe razatoarea mare, adaugam sare si-i amestecam, lasam 5-6 minute. Eliminam zeama pe care au lasat - o cu ajutorul unei site sau folosind mainile si storcand bine....

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.12.2018, 20:53
De cand n-am mai mancat! Imi plac dovleceii pe care i-ai folosit
la 10.12.2018, 20:55
Foarte molcuți și buni!
la 10.12.2018, 20:55
Ce bunatate!
la 10.12.2018, 21:03
la 10.12.2018, 21:09

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking