Ingrediente
- Dovlecei cca. 3 bucăți
- Ouă 2 bucăți
- Muștar clasic 2 linguri
- Sare de mare 1 linguriță
- Făină alba de grâu cca. 100 g
- Pesmet auriu cca. 100 g
- Praf de usturoi 1 lingură
- Ulei pentru prăjit (ideal de palmier sau cocos) cca. 300 ml
Mod de preparare
Dovleceii, în cazul de față am avut rotunzi ;) se curăță de coajă și se feliază, în felii mai grosuțe, de cca. 1 cm! Apoi se bat ouăle împreună cu muștarul, pesmetul cu praful de usturoi, se amestecă, după gust. Feliile de dovlecel se dau prin făină, ou bătut și amestecul de pesmet. Se prăjesc în ulei incins pe fiecare parte.
Dupa ce s-au prajit, se scot pe un șervetel de bucătărie ca să se absoară uleiul. Dovleceii pane se servesc ca atare, calzi sau reci, sau cu diverse sosuri (smântână, usturoi, sos dulce picant cu ananas/mango!)
Spor și poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei pane" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|