Ingrediente
- 3 dovlecei
- sare si piper
- 3 cuburi supa de legume, de casa
- 150 ml apa
- 150 gr faina
- 200 gr pesmet
- ulei pentru prajit
Mod de preparare
Mai intai se spala bine dovleceii pe coaja si se feliaza in rondele. Se asaza pe o tava, sau un blat intins si se presara cu sare. Se lasa asa pana elimina din lichid, apoi se tamponeaza cu prosoape de hartie absorbante.
Intre timp, se incalzesc cuburile de legume in putina apa, doar ca sa se dilueze. Se adauga sare si piper si 3 linguri de faina. Se amesteca si rezulta o compozitie ca o ciulama.
Rondelele de dovlecei se trec prin faina si se introduc in aceasta compozitie.
Se scot cu o furculita, se trec prin pesmet si se rumenesc in ulei incins. Se intorc de pe o parte pe cealalta si se scot pe prosoape absorbante.
Sunt foarte gustosi, mai ales calzi, serviti cu mujdei!
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei pane de post" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|