Dovlecei patison umpluti cu legume

Postat de Julie in Aperitive / Garnituri
28 Iun 2010 | 12182 vizualizari
Dovlecei patison umpluti cu legume

DOVLECEII PATISON: Sunt asemanatori dovleceilor zucchini si sunt foarte apreciati.Forma dovleceilor patison este discoidala, asemanatoare unei flori sau scoici cu margini crenelate. Gustul lor este mai placut,compozitia fructului fiind mai fina si mai crocanta decat a dovleceilor obisnuiti. Dovlecelul patison poate fi preparat ca si ceilalti dovlecei. Il putem pune si la murat in saramura sau in otet, pulpa lui mentinandu-se crocanta. Astazi vom pregati acesti dovlecei, umpluti cu diferite legume.

Ingrediente

  • 3 dovlecei patison
  • 2 ciuperci
  • o jumatate ceapa
  • un morcov mic
  • o jumatate ardei gras
  • 2 catei de usturoi
  • o bucata mica de telina
  • 5 linguri suc de rosii
  • patrunjel
  • un ou
  • sare, piper,vegeta
  • 3-4 linguri cu branza rasa

Mod de preparare

Spalam dovleceii, le taiem un capacel apoi le scoatem miezul ajutandu-ne de un cutit si o lingurita. Ii presaram cu sare si ii lasam cu gura in jos sa se scurga de apa.

Pentru umplutura:

Tocam toate legumele in cuburi mici, inclusiv miezul scos de la dovlecei. Le calim apoi in 2 linguri ulei, timp de 8-10 minute. Oprim focul si adaugam 2 linguri suc de rosii, patrunjel tocat marunt si oul. Condimentam cu sare,piper.

Umplem dovleceii cu amestecul de legume.Deasupra fiecaruia punem cate o lingura cu branza rasa.

Ii asezam apoi intr-un vas termorezistent, in care am pus o cana cu apa, 3 linguri suc de rosii, vegeta si 2-3 linguri ulei.

Dam vasul la cuptor pentru o ora.

Sunt foarte buni serviti calzi cu branza rasa deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei patison umpluti cu legume" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Legume umplute cu carne

Postat de Julie

Legume umplute cu carne

Legumele se spala, se taie fiecaruia capacul si se golesc de continut, cu ajutorul unei lingurite. Se presara cu sare si se lasa cu gura in jos sa se scurga. Se toaca ceapa marunt si se caleste...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.06.2010, 09:53
arata demential sunt foarte aspectuosi imi plac la nebunie pun furculitele si gust
la 28.06.2010, 09:57
la 28.06.2010, 10:18
Ce frumosi sunt,iar de gust nu ma indoiesc.
la 28.06.2010, 10:33
5 furculite pentr Julia si patison . Eu zic ca au forma de savarina , de unde ai tu asa ceva ?
la 28.06.2010, 10:33
ce frumosi sunt

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking