Ingrediente
- 3 dovlecei patison
- 2 ciuperci
- o jumatate ceapa
- un morcov mic
- o jumatate ardei gras
- 2 catei de usturoi
- o bucata mica de telina
- 5 linguri suc de rosii
- patrunjel
- un ou
- sare, piper,vegeta
- 3-4 linguri cu branza rasa
Mod de preparare
Spalam dovleceii, le taiem un capacel apoi le scoatem miezul ajutandu-ne de un cutit si o lingurita. Ii presaram cu sare si ii lasam cu gura in jos sa se scurga de apa.
Pentru umplutura:
Tocam toate legumele in cuburi mici, inclusiv miezul scos de la dovlecei. Le calim apoi in 2 linguri ulei, timp de 8-10 minute. Oprim focul si adaugam 2 linguri suc de rosii, patrunjel tocat marunt si oul. Condimentam cu sare,piper.
Umplem dovleceii cu amestecul de legume.Deasupra fiecaruia punem cate o lingura cu branza rasa.
Ii asezam apoi intr-un vas termorezistent, in care am pus o cana cu apa, 3 linguri suc de rosii, vegeta si 2-3 linguri ulei.
Dam vasul la cuptor pentru o ora.
Sunt foarte buni serviti calzi cu branza rasa deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei patison umpluti cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (27)
|