Legume umplute

Postat de lia in Mancaruri de legume
7 Oct 2011 | 3096 vizualizari
Legume umplute

Un delicious meniu, usor, plin de vitamine, deci sanatos si foarte hranitor, chiar daca nu contine carne.

Ingrediente

  • 200 g ciuperci
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei kapia
  • 4 rosii medii
  • 3 dovlecei
  • 1 cana cu orez
  • 200 g cascaval
  • 4 linguri cu ulei de masline
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 lingurita chimen macinat
  • sare,
  • piper
  • 1 rosie mare pentru deasupra(optional)

Mod de preparare

Punem orezul la fiert in trei cani de apa. Curatam, spalam si tocam marunt ceapa si ardeiul. Ciupercile le spalam si le taiem cubulete. Dovleceii ii curatam de coaja, ii sectionam pe lungime si cu ajutorul unei linguri scoatem miezul. La rosii le taiem cate un capacel si cu lingurita, le scobim astfel incat sa obtinem niste cosulete .Cascavalul il dam pe razatoarea mica iar patrunjelul spalat il tocam marunt. Atat miezul dovleceilor cat si a rosiilor il maruntim pentru ca il folosim in umplutura.

Intr-o tigaie punem putin ulei, calim ceapa 2’, adaugam ciupercile si lasam cam 5-7’, pana zeama lasata de ciuperci scade si adaugam miezul de la dovlecei si rosii. Adaugam ardeiul, chimenul, sare si piper, mai lasam 5’ si incorporam orezul si patrunjelul.

Cu acest amestec, umplem legumele si deasupra lor presaram cascavalul. Le asezam in vase de lut (sau tava) in care adaugam cate o lingura de ulei si putina apa, punem deasupra felii de rosie (optional) si le dam la cuptorul dinainte incalzit pentru 30’.

Legumele se pot servi simple sau cu iaurt/smantana, atat calde cat si reci.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Legume umplute" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Retete similare

Pachetele umplute cu carne si legume

Postat de mirela0911

Pachetele umplute cu carne si legume

Se prepara maiaua din putina apa calduta amestecata cu 1 lgt zahar, 2 lg faina si drojdia proaspata. Se lasa deoparte pana se activeaza drojdia, timp de 10-15 minute. Se cerne faina intr-un...

Citeste continuarea

Vinete umplute cu ciuperci si cus-cus

Postat de RODIMUR

Vinete umplute cu ciuperci si cus-cus

Se curăță ciupercile de pielițe și de filamente, se spală, se scurg de apă și se feliază. Ceapa și usturoiul se curăță, se spală, se taie mărunt și se călesc ușor, în...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 07.10.2011, 17:33
Super imi place
la 07.10.2011, 17:53
ce frumoase's si foarte bune
la 07.10.2011, 18:26
Miuta
dia va servesc cu mare drag
la 07.10.2011, 18:36
ce bine arata
la 07.10.2011, 19:07

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Montare D’oro
Multicooking