Rosii si ardei umplute,cu sos de legume

Postat de marieta in Mancaruri cu carne
25 Oct 2011 | 3779 vizualizari
Rosii si ardei umplute,cu sos de legume

un pic altfel fata ce eram obisnuita!!

Ingrediente

  • 6 rosii potrivite,
  • 4 ardei capia,
  • 1/2 kg carne tocata amestec,
  • 4 linguri orez,
  • 2 cepe mari,
  • 2 morcovi,
  • ulei,
  • sare
  • piper
  • 2linguri pasta de tomate,
  • un cub de vegeta,
  • o cutie de smantana dulce de gatit
  • putina verdeata,
  • putin marar tocat.

Mod de preparare

Rosiile se spala se curata de partea verde, se taie un capac si se scoate miezul care se pastreaza. Se pun cu gura in jos, se curata si ardeii. Ceapa se curata, se taie marunt si se pune la calit in 6 linguri de ulei. Cand luceste se pun morcovii curatati si rasi prin razatoarea mare. Se calesc putin impreuna, apoi se imparte in doua: o parte se pune in carnea tocata, cealalta parte se lasa in tigaie si se adauga miezul de rosii, pasta de tomate si se pune un pahar de apa si cubul de vegeta. Se lasa sa fiarba pana se face un sos bun. Se potriveste de sare si piper.

Carnea se amesteca cu orezul si cu amestecul de ceapa si morcov calit, sare piper si putin marar tocat.

Se umplu legumele pregatite cu amestecul. Se pune sosul intr-o tava care merge la cuptor, se aseaza legumele umplute si se da la cuptor pana sunt toate fierte. Daca mai trebuie intre timp se adauga apa, sa fie un sos nu prea gros. Cand e aproape gata se amesteca o lingurita de faina cu smantana se pune in tava, se scutura putin tava sa se omogenizeze. Se mai lasa 10 minute si se serveste.

Noi am servit acest fel cu piure de cartofi (nemtii nu mananca cu paine,si eu trebuie sa ma conformez)!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rosii si ardei umplute,cu sos de legume" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Mancare de post - Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Postat de merisor67

Mancare de post - Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Separam palariile ciupercilor de cozi si indepartam pelicula de deasupra palariilor. Este optional a indeparta pelicula de deasupra, dar eu prefer sa o elimin. Spalam ciupercile si le lasam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.10.2011, 19:55
la 25.10.2011, 20:59
bune rau!
la 26.10.2011, 08:10
tre sa fi fost buna mancarea
la 26.10.2011, 08:55
bune bune
la 26.10.2011, 16:44
buna

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking