Ingrediente
- 1 kg de dovlecei curatati
- 2 morcovi potriviti
- 10-12 catei de usturoi mai mari
- 270 ml apa
- 1 lingura sare
- 2 linguri zahar
- 0,5 pahar ulei
- 2 linguri otet 9%
Mod de preparare
Curatam dovleceii de coaja si eventual dupa caz de samburi,taiem in fasii orizontal apoi pe vertical aproximativ de 2,5 cm. Morcovii ii curatam si-i dam prin razatoarea mare. Punem o oala incapatoare pe foc, adaugam apa, sarea, zaharul, uleiul si otetul. Cand incepe sa fiarba lichidul adaugam dovleceii amestecam, micsoram flacara la foc moderat, acoperim si lasam sa fiarba 10 minute. Adaugam usturoiul si morcovul si mai lasam 5 minute amestecand din cand in cand.Umplem borcanele, care in prealabil au fost spalate si sterilizate indefirent de mod.Inchidem cu capac si sterilizam 7 minute.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei picanti la borcan" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|