Dovlecei umpluţi cu brânză

Postat de AlexJ in Aperitive / Garnituri
4 Mai 2011 | 22783 vizualizari
Dovlecei umpluţi cu brânză

Din seria rețetelor împrumutate de la mama , azi avem dovlecei umpluți cu brânză proaspătă de vaci . Acești dovlecei pot fi serviți atât ca aperitive cât și ca garnitură.

Ingrediente

  • 4 dovlecei
  • 1 pachet brânză proaspătă de vaci
  • 1 ardei capia roșu
  • 4 fire ceapă proaspătă
  • 150 gr. orez
  • 50 gr. unt
  • 8 felii brânză Emmentaler  
  • sare, piper, ulei
  • frunze de pătrunjel

Mod de preparare

Dovleceii se spală şi se curăță de coajă cu ajutorul dispozitivului de curățat coji ,după care se taie în două pe lung și se scobește afară miezul.  Puneți la fiert apă într-o oală mai mare , iar când apa începe să fiarbă scufundați pentru 1 min dovleceii cu ajutorul paletei pentru spumă sau a unui coș pentru abur. Nu doriți să-i fierbeți , ci doar să se îmbibe cu multă apă , atât de necesară coacerii lor.

Ceapa se curăță și se taie mărunt , împreună cu ardeiul și se aruncă în oala de tuci a bunicii .Se pun puțin la călit în ulei până ceapa devine sticloasă. In același timp într-o altă oală puneți la fiert orezul. Când acesta este gata îl adăugați în oala de tuci peste legumele călite . Amestecați bine și apoi adăugați și brânza de vacă. Se amesteca bine de tot și se adaugă sare și piper după gust.

Având  umplutura gata și dovleceii pregătiți, trecem la umplerea lor.Cu ajutorul unei linguri se umple fiecare dovlecel cu amestecul de orez, legume și brânză. Se ia o tava pentru cuptor în care se așează hârtie de copt. Se pun în rând dovleceii umpluți și se face ultimul pas, și anume fiecare dovlecel se acoperă cu câte o felie de brânză emmentaler , unt și frunze de pătrunjel.

Acoperiți tava cu folie de Al. și  dați la cuptor 15 min. la 250 grade , apoi îndepărtați folia și mai lăsați încă 15 min la 150 grade. Dupa 30 min . dovleceii dvs. sunt gata pentru a fi serviți. Sunt excelenți simpli sau cu smântână deasupra.

POFTĂ BUNĂ !!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluţi cu brânză" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (35)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Dovlecei umpluti cu branza

Postat de katty

Dovlecei umpluti cu branza

Spalam dovleceii, le taiem capetele si ii taiem in jumatate pe lungime. Cu o lingurita scoatem partea cu semintele. Presaram putina sare si piper si ii lasam deoparte. Taiem afumatura cubulete...

Citeste continuarea

Dovlecei umpluti cu branzeturi

Postat de RuxyRux

Dovlecei umpluti cu branzeturi

Dovleceii se spala bine apoi se taie in jumatate pe lung. Cu o lingura se scobeste interiorul, apoi se toaca. Intr-o tigaie se pune uleiul de masline, se adauga ceapa si usturoiul tocate, si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.05.2011, 16:42
buni buni
la 04.05.2011, 16:44
arata grozav de bine! cu sigurantas unt foarte gustosi!
la 04.05.2011, 16:58
Imi place mult cred ca e delicios gustul cu branzica de vaca si mai ... light
la 04.05.2011, 17:20
bun
la 04.05.2011, 17:34
buni si arata bine

Vezi toate comentariile (35)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking