Tartă aperitiv cu zucchini

Postat de AlexJ in Aperitive / Garnituri
20 Apr 2011 | 10707 vizualizari
Tartă aperitiv cu zucchini

Am găsit ieri niște zucchini care cereau să fie gătiți. Şi mi-am adus aminte de o rețetă mai veche în care pot să-i folosesc într-un aluat sărat şi să-i servesc că aperitiv, mai ales că vin sărbătorile.

Ingrediente

  • 200 g făină
  • 1 zucchini sau 2 depinde de dvs.
  • 100 ml ulei de struguri (sau unt topit în cuptorul cu microunde)
  • 100 ml lapte  
  • 3 ouă
  • 100 g mezeluri ( am amestecat kaiser cu mușchi file)  
  • 100 g mozzarella  
  • sare, piper, oregano  
  • 1 plic praf de copt

Mod de preparare

Preparare

Spălăm  zucchini-ul şi îl curățăm de coajă cu aparatul de curățat cartofi (dacă doriţi puteţi să îl folosiți cu tot cu coajă, nu deranjează la gust).Tăiem zucchini-ul în bastonaşe sau felii,  în funcție de gustul fiecăruia.

Într-un bol cernem faina şi o amestecăm cu praful de copt,iar într-un alt bol cu ajutorul mixerului sau al unui tel, batem ouăle, după care adăugăm laptele şi uleiul și un vârf de cuțit de sare (sau după gust) . Turnăm amestecul de ouă  peste faină și amestecam , cu o spatulă sau lingură de lemn.

  Pregătim ingrediente astfel :  mezelurile şi mozarella le tăiem in cuburi mici. În același timp să nu uitaţi să preîncălziți cuptorul la 180°.

Eu am ales o formă de tort din silicon , dar puteți folosi și o formă de chec, sau ce forma doriți. Ungem forma cu unt şi tapetăm cu pesmet.

În amestecul de ouă adaugăm zucchini-ul, mezelul și mozzarella. Amestecăm din nou pentru a încorpora cât mai bine ingredientele în aluat.

La sfârșit adăugăm și puțin oregano ( sau mai mult dacă doriți).

Turnăm în formă şi dăm la cuptorul încins la 180°, timp de 40 minute. Dacă doriți să-l ornați puteți folosi cojile de zucchini.

Este extraordinara !!! Îl puteți servi atât cald cât și rece. Este un aperitiv pe cinste.

POFTĂ BUNĂ !!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă aperitiv cu zucchini" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv tarta cu zucchini si branza

Postat de oanapl

Aperitiv tarta cu zucchini si branza

Pentru aluat, se amestecă toate ingredientele si se frământă un aluat care se lasă la frigider cel puțin o oră (învelit în folie alimentară). Între timp se...

Citeste continuarea

Aperitiv tarta cu verdeturi de primavara si branza

Postat de Bucataras

Aperitiv tarta cu verdeturi de primavara si branza

Pregateste o tava pentru tarta aperitiv. Pune cate o foaie pe rand in tava si unge-o cu unt topit. Ai grija sa ungi bine si marginile fiecarei foi, pentru a le putea aranja usor la final peste...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.04.2011, 12:57
Ce bunatateeeee! Ce prezentare ! Urmeaza sa vin sa gust
la 20.04.2011, 13:26
ce frumos arata
la 20.04.2011, 13:42
Frumoasa prezentare, deliciosa tarta si o bogatie de ingrediente, care te poftesc la masa.
la 20.04.2011, 13:55
va aștept cu drag...
la 20.04.2011, 13:56

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking