Tarta aperitiv cu kaiser si legume

Postat de farfuriavesela in Aperitive / Garnituri
1 Apr 2014 | 6444 vizualizari

Am pregatit astazi o tarta aperitiv foarte buna cu kaiser si legume. Se face foarte repede si usor. Mai jos urmariti filmul pentru a vedea etapele acestei tarte delicioase!!! http://youtu.be/L6Cn5fZ8lyg

Ingrediente

  • Aluatul de tarta (crusta)
    • 500 gr faina
    • 60 gr unt foarte rece
    • 1 ou
    • 1 lingura de otet
    • un praf de sare
    • apa rece (aprox. 50 ml cat sa lege ingredientele)
    Umplutura
    • 100 gr kaiser, taiat marunt
    • 2-3 ciuperci champignon, taiate cubulete
    • 1 ceapa rosie si una alba, taiate marunt
    • 1 dovlecel mic ras pe razatoarea mare si scurs de zeama
    • 50 gr ardei gras, taiat cubulete
    • sare, piper, rozmarin, boia iute
    Pentru sosul de smantana
    • 4 linguri de smantana
    • 1 ou
    • Sare, piper
    • 50 gr cascaval ras

Mod de preparare

Aluatul se face foarte simplu, faramitam untul cu varful degetelor cu faina, pana rezulta o compozitie nisipoasa, presaram si putina sare, adaugam oul, o lingura de otet si putina apa. Incepem usor sa adunam aluatul intr-o ¨bila¨, daca mai trebuie apa adaugam dar cantitati mici, pana reusim sa incorporam toata faina.
Punem aluatul in frigider pentru cel putin o jumatate de ora.

Intre timp pregatim umplutura, punand la calit intr-o tigaie, cu 2 linguri de ulei, toate ingredientele enumerare la ¨Umplutura¨, amestecam usor si le lasam la foc mic pana cand scade toat sucul de la legume.

Intr-o tava de tarta unsa cu ulei, punem foia pe care am intrins-o cu sucitorul, presaram apoi putin cascaval, punem si umplutura pe care o distribuim foarte bine in tava.

Smantama o amestecam cu 1 ou, sare si piper si o punem peste umplutura, nivelam, adaugam restul de cascaval.

Tava merge in cuptorul incins la 180 grade, pana cand se va coace si se va rumeni.
Se poate servi atat calda cat si rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta aperitiv cu kaiser si legume" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv omleta cu spanac la cuptor

Postat de rocsi_1612

Aperitiv omleta cu spanac la cuptor

Spalam bine spanacul. Intr-o oala, punem niste apa, o transferam pe aragaz. Cand apa incepe sa clocoteasca, dam drumul spanacului, il fierbem maxim 2 minute, apoi il scoatem pe un tocator....

Citeste continuarea

Aperitiv placintele cu branza

Postat de katty

Aperitiv placintele cu branza

Intr-un castron punem apa, sare, oul, untura(100 gr), apoi adaugam cate putina faina si framantam un aluat nelipicios (450 gr faina) pe care il strangem intr-o bila pe care  o invelim in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.04.2014, 17:44
Da, aş face un tratament la micul dejun cu aşa ceva, desigur, după ce trece postul. Bun!
la 01.04.2014, 17:48
Ce bine arata !!!!
la 01.04.2014, 17:53
la 01.04.2014, 19:02
la 01.04.2014, 20:33
Faina tarta, miam! Facem si una cu tofu in loc de kaizer, pentru Padre?

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking