Tarta cu dovleac si gogosari

Postat de mirela0911 in Aperitive / Garnituri
18 Sep 2011 | 5370 vizualizari
Tarta cu dovleac si gogosari

Ingrediente

Pt. aluat:

  • 200g faina
  • 100g unt
  • un praf de sare
  • 3 lg apa rece

Pt. umplutura:

  • 1 dovlecel
  • 2 gogosari
  • 3 catei de usturoi
  • 2 lg ulei masline
  • 5 frunze de busuioc
  • 200g branza sarata
  • 2 oua
  • 5 lg smantana
  • sare, piper dupa gust
  • rosii cherry pentru decor

Mod de preparare

Pentru aluat, se amesteca faina cu sarea si untul rece taiat cubulete. Se adauga si apa si se framanta un aluat omogen. Se inveleste in folie alimentara si se da la rece pentru o jumatate de ora.

Pentru umplutura: se curata dovleacul de coaja si de seminte si se taie cubulete. La fel se procedeaza si cu gogosarii, se curata de cotor si seminte si se taie apoi cubulete. Intr-o tigaie se pune uleiul la incins si se adauga dovleacul si gogosarii si se lasa la calit pana se inmoaie, adaugand si putina sare. La final se adauga usturoiul taiat feliute. si se mai condimenteaza cu sare si piper dupa gust.

Aluatul se intinde si se imbraca cu el o forma de tarta, ridicand si pe margini. Se inteapa cu o furculita si se da la cuptor pentru cca 10-15 minute. Se scoate din cuptor si se rastoarna peste aluat amestecul de dovleac cu gogosari, deasupra se presara branza rasa si busuiocul taiat marunt.

Ouale se bat bine cu smantana, se mai adauga putina sare dupa gust si se toarna peste restul. Se aseaza rosiile cherry deasupra si se da la cuptor pentru aprox. 30-40 minute. 

Se serveste calda sau rece. Pofta buna!


Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu dovleac si gogosari" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (32)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv rulada de cartofi

Postat de Constelatialeu

Aperitiv rulada de cartofi

Mai intai am pregatit umplutura. Ceapa am taiat-o marunt, am dat morcovul pe razatoarea mica si ciupercile le-am taiat cubulete marunte. Am pus tigaia wok pe foc am adaugat uleiul si am lasat sa...

Citeste continuarea

Placinte Ardelenesti

Postat de Corina33

Placinte Ardelenesti

Se pregateste prima data aluatul : amestecam faina cu sarea intr-un bol. Separat frecam drojdia cu putin zahar, cat sa se lichefieze, adaugam si putina apa calda si o turnam peste faina unde o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.09.2011, 17:18
IO VREAU DE ASTA LA SCHIMB
la 18.09.2011, 18:07
ce faina-i si buna
la 18.09.2011, 19:02
foarte reusita
la 18.09.2011, 19:55
cat de faina
la 18.09.2011, 22:52
mmmmmmMiri, ce bunatate ne-ai pregatiiit!

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking