Tarta cu dovleac

Postat de mirela0911 in Aperitive / Garnituri
2 Iul 2014 | 4746 vizualizari
Tarta cu dovleac

Ingrediente

Pt. aluat:

  • 250 g faina alba
  • 1/2 lgt sare
  • 100g unt
  • 1 ou
  • 2 lg apa rece

Pt. umplutura:

  • 300g piept pui
  • 2-3 lg ulei
  • 3 fire ceapa verde
  • 2 catei usturoi
  • 3 fasiute de gogosar murat
  • un dovlecel de 300 g
  • sare, piper
  • 250 g smantana
  • 1 ou
  • 300g branza de oaie
  • sare, piper, nucsoara

Mod de preparare

Aluatul: se pune intr-un bol faina, sarea si untul rece taiat bucatele. Se adauga oul si apa si se framanta aluatul. Se impacheteaza in folie alimentara si se da la rece.

Umplutura: Se spala pieptul de pui si se taie fasiute. Intr-o tigaie se pune uleiul la incins, se adauga carnea, se sareaza si pipereaza dupa gust si se lasa pana prinde putina culoare. Se scoate carnea din tigaie, se da deoparte, iar in uleiul ramasa se caleste putin ceapa taiata rondele, usturoiul tocat si gogosarul taiat julien. Se adauga din nou carnea, se mai lasa putin pe foc si se da deoparte.

Se ia aluatul, se intinde cu sucitorul atat cat sa acopere tava si peretii acesteia. Se inteapa din loc in loc cu furculita si se da la cuptor pentru 10 minute.

Dovlecelul curatat de coaja se taie rondele subtiri. Smantana, oul si branza se amesteca impreuna si se adauga condimentele dupa gust. Se scoate tava din cuptor, se aranjeaza frumos rondelele de dovleac, deasupra se pune carnea cu ceapa si se toarna umplutura de smantana si se niveleaza. Se presara deasupra putina branza si se da la cuptor pentru 35-40 minute. Se serveste atat calda cat si rece.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (29)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de tarta cu dovleac si lapte de cocos

Postat de panacris

Reteta de tarta cu dovleac si lapte de cocos

Iata cum se prepara Reteta de tarta cu dovleac si lapte de cocos Într-un bol se amestecă făina cu zahărul și sarea. Apoi se adaugă uleiul, untul topit și apa rece, se...

Citeste continuarea

Aperitiv quiche cu carne de porc, verdeturi si oua de bibilica

Postat de panacris

Aperitiv quiche cu carne de porc, verdeturi si oua de bibilica

Aluatul fraged se lasă la dezghețat conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Verdețurile și legumele se spală, curăță, se toacă mărunt și apoi se călesc în ulei, fără...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.07.2014, 19:47
Imi plac tartele, mai ales cele sarate!!Mirela, scrie la ingrediente si dovlecelul, ca iar vin carcotasii...
la 02.07.2014, 19:47
la 02.07.2014, 20:00
Simona si mie imi plac tare mult! Mersi pentru atentionare, l-am uitat, ceapa lui de dovlecel!
la 02.07.2014, 20:00
Criss
la 02.07.2014, 20:24

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking