Tarta cu dovleac si bacon - La multi ani, Ina!

Postat de gaby_d in Aperitive / Garnituri
12 Noi 2011 | 4651 vizualizari
Tarta cu dovleac si bacon - La multi ani, Ina!

La multi ani, Ina! Sa ai ani frumosi si drepti, lini si senini! Sa ai parte de fericire, dragostea lui Costel (in taina po' sa te iubeasca si altii da' sa nu ti-o zica ca nu-i de bine :))) ), intelegere, vise implinite cand nici nu te-astepti, veselie si lacrimi de emotie si bucurie. Te imbratisez cu mare drag!

Ingrediente

Aluat.

  • 200 gr branza (eu am pus de vaci)
  • 100 gr unt
  • 300-400 gr faina
  • sare dupa gust

Umplutura

  • felii de bacon
  • 1 dovlecel marisor
  • o felie cas
  • 2 oua
  • gogosar
  • usturoi
  • 2-3 linguri smantana
  • sare
  • piper
  • patrunjel

Mod de preparare

Aluat.

Se amesteca branza si untul pana se obtine o pasta.

Se adauga faina si sarea si omogenizam pana obtinem un aluat potrivit de tare, nelipicios, pe care-l modelam sa obtinem o bila, il invelim in folie alimentara si-l dam la rece pentru o ora.

Dovlecel il taiem felii.

Il prajim pe ambele parti in putin ulei incins si soatem feliile pe o farfurie in care am pus servetele, pentru a absoarbe uleiul si zeama lasata.

Baconul il prajim usor pe ambele parti.

Scoatem de la rece aluatul si-l intindem intr-o foaie rotunda cu diametrul putin mai mare decat al vasului in care vom prepara tarta.

Ungem vasul cu unt, asezam aluatul si-l intepam usor cu furculita.

Asezam feliile de dovleac apoi cele de bacon iar deasupra asezam felii de gogosar.

Intr-un vas batem ouale cu smantana, sare, piper, usturoiul pisat si patrunjel, si le adaugam peste bacon.

Casul il taiem cubulete si-l asezam deasupra, in mod dezordonat :))

Dam tava in cuptorul preincalzit, la foc mediu, pana ce tarta se rumeneste frumos.

 

Multumesc Mona pentru idee >:d<.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu dovleac si bacon - La multi ani, Ina!" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (39)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pogacele cu leurda

Postat de sufletista

Pogacele cu leurda

Intr-un bol adaugam faina,sarea,drojdia,amestecam facem o gaura in mijloc adaugam oul batut,smantana,margarina si incepem sa framantam un alaut omogen si nelipicios.(daca este nevoie adaugam apa...

Citeste continuarea

Mille-feuille de legume

Postat de Lia1

Mille-feuille de legume

Pui la scurs mozarella, cu 1-2 ore inainte. 1. Speli legumele.Pui ardeiul gras la copt pe gratar/tabla/tigaia de copt vinete. 2. Tai rondele vanata si dovlecelul, pe care le sarezi si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.11.2011, 13:10
La multi ani Ina scumpa

foarte buna tarta
la 12.11.2011, 13:42
i-am facut si eu o prajitura Inei ,la multi ani si aici
la 12.11.2011, 13:55
la multi ani si aici!arata minunat gaby, pup
la 12.11.2011, 14:04
retete care mai de care
la 12.11.2011, 15:15
Ce bine arata tarta
La multi ani, Ina!

Vezi toate comentariile (39)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking