Tarta cu dovleac si gogosari

Postat de mirela0911 in Aperitive / Garnituri
18 Sep 2011 | 5387 vizualizari
Tarta cu dovleac si gogosari

Ingrediente

Pt. aluat:

  • 200g faina
  • 100g unt
  • un praf de sare
  • 3 lg apa rece

Pt. umplutura:

  • 1 dovlecel
  • 2 gogosari
  • 3 catei de usturoi
  • 2 lg ulei masline
  • 5 frunze de busuioc
  • 200g branza sarata
  • 2 oua
  • 5 lg smantana
  • sare, piper dupa gust
  • rosii cherry pentru decor

Mod de preparare

Pentru aluat, se amesteca faina cu sarea si untul rece taiat cubulete. Se adauga si apa si se framanta un aluat omogen. Se inveleste in folie alimentara si se da la rece pentru o jumatate de ora.

Pentru umplutura: se curata dovleacul de coaja si de seminte si se taie cubulete. La fel se procedeaza si cu gogosarii, se curata de cotor si seminte si se taie apoi cubulete. Intr-o tigaie se pune uleiul la incins si se adauga dovleacul si gogosarii si se lasa la calit pana se inmoaie, adaugand si putina sare. La final se adauga usturoiul taiat feliute. si se mai condimenteaza cu sare si piper dupa gust.

Aluatul se intinde si se imbraca cu el o forma de tarta, ridicand si pe margini. Se inteapa cu o furculita si se da la cuptor pentru cca 10-15 minute. Se scoate din cuptor si se rastoarna peste aluat amestecul de dovleac cu gogosari, deasupra se presara branza rasa si busuiocul taiat marunt.

Ouale se bat bine cu smantana, se mai adauga putina sare dupa gust si se toarna peste restul. Se aseaza rosiile cherry deasupra si se da la cuptor pentru aprox. 30-40 minute. 

Se serveste calda sau rece. Pofta buna!


Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu dovleac si gogosari" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (32)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Placinte coapte pe piatra

Postat de Sim0naWorld

Placinte coapte pe piatra

Drojdia proaspata am dizolvat-o in 100 ml lapte caldut, si am lasat sa se activeze. Faina am cernut-o intr-un castron adanc. Am adaugat maia, uleiul si apa calduta, si am amestecat cu o lingura,...

Citeste continuarea

Traistute si pernute cu Miez de Lapte

Postat de MotanLaOale

Traistute si pernute cu Miez de Lapte

Foaia de foitaj se lasa la dezghetat. Ouale se fierb, se lasa la racit si se taie bucati. Cascavalul se rade. Miezul de Lapte se taie felii. Maslinele se taie bucati. Se intinde...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.09.2011, 17:18
IO VREAU DE ASTA LA SCHIMB
la 18.09.2011, 18:07
ce faina-i si buna
la 18.09.2011, 19:02
foarte reusita
la 18.09.2011, 19:55
cat de faina
la 18.09.2011, 22:52
mmmmmmMiri, ce bunatate ne-ai pregatiiit!

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking