Tarta cu dovleac si gogosari

Postat de mirela0911 in Aperitive / Garnituri
18 Sep 2011 | 5387 vizualizari
Tarta cu dovleac si gogosari

Ingrediente

Pt. aluat:

  • 200g faina
  • 100g unt
  • un praf de sare
  • 3 lg apa rece

Pt. umplutura:

  • 1 dovlecel
  • 2 gogosari
  • 3 catei de usturoi
  • 2 lg ulei masline
  • 5 frunze de busuioc
  • 200g branza sarata
  • 2 oua
  • 5 lg smantana
  • sare, piper dupa gust
  • rosii cherry pentru decor

Mod de preparare

Pentru aluat, se amesteca faina cu sarea si untul rece taiat cubulete. Se adauga si apa si se framanta un aluat omogen. Se inveleste in folie alimentara si se da la rece pentru o jumatate de ora.

Pentru umplutura: se curata dovleacul de coaja si de seminte si se taie cubulete. La fel se procedeaza si cu gogosarii, se curata de cotor si seminte si se taie apoi cubulete. Intr-o tigaie se pune uleiul la incins si se adauga dovleacul si gogosarii si se lasa la calit pana se inmoaie, adaugand si putina sare. La final se adauga usturoiul taiat feliute. si se mai condimenteaza cu sare si piper dupa gust.

Aluatul se intinde si se imbraca cu el o forma de tarta, ridicand si pe margini. Se inteapa cu o furculita si se da la cuptor pentru cca 10-15 minute. Se scoate din cuptor si se rastoarna peste aluat amestecul de dovleac cu gogosari, deasupra se presara branza rasa si busuiocul taiat marunt.

Ouale se bat bine cu smantana, se mai adauga putina sare dupa gust si se toarna peste restul. Se aseaza rosiile cherry deasupra si se da la cuptor pentru aprox. 30-40 minute. 

Se serveste calda sau rece. Pofta buna!


Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu dovleac si gogosari" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (32)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Covridog

Postat de Dea_Dea

Covridog

Aluatul Apa calda se pune in castron , se pune drojdia si se amesteca pana se dizolva. Se adauga sarea si zaharul. Apoi se adauga faina in ploaie , amestecand sa nu se faca cocoloase,se...

Citeste continuarea

Placinta cu muschi file, piept de pui file si cascaval

Postat de medioto59

Placinta cu muschi file, piept de pui file si cascaval

Dizolvam drojdia in laptele putin caldut. Punem faina intr-un vas si in mijlocul acesteia adaugam laptele in care am dizolvat drojdia, uleiul, ouale si sarea. Amestecam bine folosind o...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Comentarii

la 18.09.2011, 17:18
IO VREAU DE ASTA LA SCHIMB
la 18.09.2011, 18:07
ce faina-i si buna
la 18.09.2011, 19:02
foarte reusita
la 18.09.2011, 19:55
cat de faina
la 18.09.2011, 22:52
mmmmmmMiri, ce bunatate ne-ai pregatiiit!

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking