Dovlecei umpluti cu orez si ton

Postat de caroline in Mancaruri de legume
7 Aug 2015 | 6974 vizualizari
Dovlecei umpluti cu orez si ton

Absolut deliciosi !

Ingrediente

  • 4 dovlecei rotunzi
  • 2 dovlecei lunguieti
  • 1 ceapa
  • 2 catei usturoi
  • ulei
  • 200 ml suc de rosii
  • 2-3 frunze busuioc
  • 150 g orez
  • 160 g ton in ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Dovleceii rotunzi ii spalam, le taiem un capacel si cu ajutorul unei linguri scobim interiorul dovlecelului. Presaram sare si punem cu partea taiata in jos . 

Dovleceii lungi se spala,se taie in doua parti egale pe lung, cu ajutorul unei linguri scobim interiorul astfel incat sa obtinem 4 barcute. Presaram sare si punem cu scobitura in jos. 

(nu aruncati pulpa dovleceilor... folositi-o pentru a prepara o reteta cu paste sau chiftelute de dovlecei etc.) 

Ceapa o curatam, o spalam si o tocam marunt. 

Intr-o tigaie punem putin ulei si punem usturoiul curatat si lasat intreg. Adaugam ceapa si amestecam cu o lingura de lemn .

Dupa cateva minute adaugam sucul de rosii, sare, piper si dam la foc mic si lasam sa fiarba pana ce sucul a scazut. Punem busuiocul spalat si rupt in bucati cat mai mici. 

Separat punem orezul si lasam sa fiarba la foc mic . Cand apa a scazut punem sosul de rosii si amestecam . 

Tonul il scurgem de uleiul din conserva si il adaugam la orez. Amestecam bine toate ingredientele si gustam de mai trebuie sare si piper. 

Umplem cu aceasta compozitie dovleceii . 

Tapetam o tava pentru cuptor cu hartie de copt si asezam dovleceii. 

Dam la cuptorul incins in prealabil la 180 grade pana ce la suprafata s-a facut o crusta. 

Se servesc calzi dar la fel de buni sunt si reci.  

Pofta buna ! 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti cu orez si ton" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (42)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Reteta de vinete in straturi, cu sos de rosii si cascaval, la cuptor

Postat de vasimur

Reteta de vinete in straturi, cu sos de rosii si cascaval, la cuptor

Iata cum se pregateste Reteta de vinete in straturi, cu sos de rosii si cascaval, la cuptor Spăl ăm vinetele în apă rece și le tăi em rondele, de grosimea unui deget. Pune m...

Citeste continuarea

Fasole cu coaste afumate

Postat de Adele

Fasole cu coaste afumate

Se curata si se toaca ceapa marunt, se spala si se taie in patru si rosiile, se pune o tigaie (un tuci) pe foc cu ulei, se adauga bucatele de sunca, ceapa si rosiile o lingura de apa si se lasa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.08.2015, 10:09
Interesant!
la 07.08.2015, 10:30
Crina
la 07.08.2015, 10:31
Cat de mari sunt!
la 07.08.2015, 10:32
la 07.08.2015, 10:33
Arata minunat!

Vezi toate comentariile (42)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking