Dovlecei umpluti cu orez si ton

Postat de caroline in Mancaruri de legume
7 Aug 2015 | 7036 vizualizari
Dovlecei umpluti cu orez si ton

Absolut deliciosi !

Ingrediente

  • 4 dovlecei rotunzi
  • 2 dovlecei lunguieti
  • 1 ceapa
  • 2 catei usturoi
  • ulei
  • 200 ml suc de rosii
  • 2-3 frunze busuioc
  • 150 g orez
  • 160 g ton in ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Dovleceii rotunzi ii spalam, le taiem un capacel si cu ajutorul unei linguri scobim interiorul dovlecelului. Presaram sare si punem cu partea taiata in jos . 

Dovleceii lungi se spala,se taie in doua parti egale pe lung, cu ajutorul unei linguri scobim interiorul astfel incat sa obtinem 4 barcute. Presaram sare si punem cu scobitura in jos. 

(nu aruncati pulpa dovleceilor... folositi-o pentru a prepara o reteta cu paste sau chiftelute de dovlecei etc.) 

Ceapa o curatam, o spalam si o tocam marunt. 

Intr-o tigaie punem putin ulei si punem usturoiul curatat si lasat intreg. Adaugam ceapa si amestecam cu o lingura de lemn .

Dupa cateva minute adaugam sucul de rosii, sare, piper si dam la foc mic si lasam sa fiarba pana ce sucul a scazut. Punem busuiocul spalat si rupt in bucati cat mai mici. 

Separat punem orezul si lasam sa fiarba la foc mic . Cand apa a scazut punem sosul de rosii si amestecam . 

Tonul il scurgem de uleiul din conserva si il adaugam la orez. Amestecam bine toate ingredientele si gustam de mai trebuie sare si piper. 

Umplem cu aceasta compozitie dovleceii . 

Tapetam o tava pentru cuptor cu hartie de copt si asezam dovleceii. 

Dam la cuptorul incins in prealabil la 180 grade pana ce la suprafata s-a facut o crusta. 

Se servesc calzi dar la fel de buni sunt si reci.  

Pofta buna ! 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti cu orez si ton" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (42)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Chiftele din naut sau Falafel

Postat de andaoana

Chiftele din naut sau Falafel

Nautul fiert in punem in robotul de bucatarie si il facem pasta . Usturoiul, ceapa, mararul , patrunjelul le tocam marunt tot in robot sau tataie cu cutitul marunt. Intr-un castron mai mare...

Citeste continuarea

Shakshuka cu rosii si ceapa

Postat de autodiag

Shakshuka cu rosii si ceapa

Se curata ceapa de foi, se spala si se taie marunt. Se caleste intr-o tigaie cu ulei si putina sare. Rosiile din conserva se dau prin blender pentru a se obtine un suc. Se pun apoi peste ceapa....

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.08.2015, 10:09
Interesant!
la 07.08.2015, 10:30
Crina
la 07.08.2015, 10:31
Cat de mari sunt!
la 07.08.2015, 10:32
la 07.08.2015, 10:33
Arata minunat!

Vezi toate comentariile (42)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking