Dovlecei umpluti, pregatiti la slow cooker-ul Crock-Pot 4.7 L Digital

Postat de privatelaura in Slow Cooker
2 Aug 2019 | 2162 vizualizari
Dovlecei umpluti, pregatiti la slow cooker-ul Crock-Pot 4.7 L Digital

Prietenul meu cel mai bun din bucataria mea este slow cooker-ul Crock-Pot. Il apreciez pentru tot ce stie sa gateasca acest aparat, in special tocanitele de vita sau legumele savuroase, deserturi, etc. Gatirea lenta, la temperaturi scazute, reprezinta cea mai buna si sanatoasa cale de a obtine o mancare gustoasa, gatita corect, dar mai ales fara a fi nevoita sa stau cu ochii pe aragaz sa nu se arda. Deseori, pun ingredientele in vas, selectez durata de gatire si imi vad de treaba. Imi este de un real folos in bucatarie si va recomand, daca nu aveti deja unul, sa va cumparati un slow cooker Crock-Pot. Mai multe detalii despre slow cooker-ul Crock-Pot 4.7 L Digital gasiti aici >>> http://bit.ly/2Lt747M

Ingrediente

  • 2 dovlecei de marime potrivita
  • 400 gr carne tocata de vita
  • 2 morcovi mici
  • 1 ceapa medie
  • 50 gr orez
  • 3 capatani usturoi nou
  • 1 leg marar proaspat
  • 1 leg patrunjel verde
  • sare
  • ulei de floarea soarelui
  • 200 ml sos de rosii
  • coaja de lamaie bio

Mod de preparare

Carnea se toaca cu ajutorul unei masini de tocat. Eu va recomand, pe cat posibil, sa tocati acasa orice bucata de carne, sa evitati sa cumparati direct tocata din magazin. Morcovii si ceapa se curata, se spala. Morcovii se rad marunt, iar ceapa se toaca cubulete mici. Orezul se spala bine. Verdeata se spala bine si se toaca marunt. Carnea tocata se condimenteaza cu sare, apoi se adauga legumele tocate, orezul, verdeata si 40 ml ulei de floarea soarelui. Se amesteca bine compozitia de carne si se acopera cu o folie, apoi se pune in frigider timp de minim o ora.   Intre timp, se pregatesc dovleceii. Se spala bine sub apa rece, apoi se portioneaza in bucati potrivite. Se scobesc in interior, se scoate pulpa. Atentie: nu aruncati pulpa. Pastrati cateva bucatele deoparte, iar restul il radeti marunt si il amestecati in compozitia de carne. Astfel dovleceii vor iesi suculenti si pufosi. Fiecare cuib de dovlecel se umple cu compozitie de carne.

Slow cookerul Crock-Pot 4.7 L Digital se conecteaza la o sursa de curent. In vasul ceramic din interior, se presara cateva fasii din pulpa de dovlecel scoasa mai devreme. Se stropeste cu putin ulei de floarea soarelui, se asaza capatinile de usturoi spalate si taiate transversal, pe jumatate. Se adauga sucul de rosii, se presara putina verdeata, apoi se asaza dovleceii umpluti. Se adauga sare, si la final se rade deasupra putina coaja de lamaie. Veti vedea ce aroma minunata vor avea la final. Se acopera cu fire de verdeata. Misiunea noastra s-a incheiat aici. Din meniul aparatului de gatit se selecteaza modul Low, durata de gatit 5 h.  Din acest moment, aparatul de gatit va incepe sa gateasca lent, timp in care fiecare isi vede de treaba lui. Dupa ce a incheiat programul de gatit, aparatul se comuta pe functia pastrare la cald. Daca doriti sa ii serviti imediat, se deconecteaza aparatul de la sursa de gatit. Se savureaza cu smantana, castraveti covesiti si cu cei dragi alaturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti, pregatiti la slow cooker-ul Crock-Pot 4.7 L Digital" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Retete similare

Carne de porc cu legume la slow cooker Crock-Pot

Postat de MotanLaOale

Carne de porc cu legume la slow cooker Crock-Pot

Legumele se curata si se spala. Jumatate din legume se taie cuburi, rondele, julien. Cealalta jumatate se marunteste in robot. Carnea se taie cuburi potrivite. Se pune in vasul slow...

Citeste continuarea

Carne de vitel cu mazare la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

Postat de andaoana

Carne de vitel cu mazare la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

Carnea o spalam si o taiem in bucati potrivite . Curatam morcovul ceapa si usturoiul . Morcovul l-am taiat in bucati mai mari , ceapa in cubulete iar usturoiul l-am zdrobit si maruntit cu un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.08.2019, 11:49
la 02.08.2019, 11:55
Tare gustosi!
la 02.08.2019, 18:50
O bunatate!
la 02.08.2019, 23:43
Ce bunatate!
la 03.08.2019, 00:29
O bunatate!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking