Dovlecei zucchini umpluti cu carne de vita in supa de iaurt cu garnitura de orez

Postat de Mihaela11_jo in Mancaruri cu carne
1 Dec 2010 | 8008 vizualizari

Este o mancare specifica beduinilor, in care dovleceii se fierb in supa de iaurt solid. Se folosec dovleceii zucchini cei mai mici , sa nu depaseasca 6-7 cm lungime. Se serveste cu garnitura de orez fiert cu fidea.

Inapoi la reteta

Comentarii (16)

la 01.12.2010, 09:14
Stiu beduinii ce stiu...arata prea grozav!
la 01.12.2010, 09:18
la 01.12.2010, 09:21
ce dovlecei mici,ce bine arata,si maslineeee maslineeee
la 01.12.2010, 09:40
bunnnnnnnnnnnnnn
la 01.12.2010, 10:00
sint invitata la masa si nu stiu eu?
la 01.12.2010, 11:14
mama mia da ce minunatietare buna cred ca e
la 01.12.2010, 14:22
Dragele melesunteti toate invitate
Ospitalitatea "beduinilor" este proverbiala
la 01.12.2010, 14:55
f bine arata...super
la 01.12.2010, 14:56
doar o precizare trebuie sa fac...si sper sa nu te superi....dovleceii si zucchini sunt unul si acelasi lucru....e doar denumirea in italiana...pupici
la 01.12.2010, 15:28
Draga mea, nu e nici o suparare; dar inainte de a posta o reteta eu ma informez cat mai bine posibil.Aceasta este definitia acceptata in enciclopedie;
Zucchini
From Wikipedia, the free encyclopedia

Zucchini( courgette)


Species
Cucurbita pepo
Origin
Italy, 19th century (?)



The zucchini (courgettes) is a popularly cultivated summer squash which often grows to nearly a meter in length, but which are usually harvested at half that size or less. Along with some other squashes, it belongs to the species Cucurbita pepo. Zucchini is the more common name in Italy (zucchina/o -zucchine/i), North America, Australia and Germany, while courgette is more commonly used in the United Kingdom, Greece, New Zealand, Ireland, France, the Netherlands, Portugal and South Africa. Zucchini can be dark or light green, and generally have a similar shape to a ridged cucumber. A related hybrid, the golden zucchini is a deep yellow or orange color. [1]

In a culinary context, zucchini is treated as a vegetable, which means it is usually cooked and presented as a savory dish or accompaniment. Botanically, however, the zucchini is an immature fruit, being the swollen ovary of the female zucchini flower.
O zi buna!
la 02.12.2010, 12:31
si cu asta ai spus acelasi lucru: zuccini este denumirea originala italieneasca. in romaneste au fost tradusi dovlecei. deci folosite impreuna aceste doua denumiri dau un pleoasm...nu mai intru in amanunte...lumea stie ce este un pleonasm...si inca o observatie se impune aici: daca tot ai pus aceasta frumoasa descriere, trebuia sa o traduci, ca doar aici vb romaneste...si pe intelesul tuturor....sau nu??? ( nici eu nu vb niciodata in necunostinta de cauza...nu-mi dau voie studiile filologice
o zi buna si numai bine...si la retete cat mai multe si bune!
la 02.12.2010, 12:55
DOVLECÉL, dovlecei, s. m. Varietate de dovleac cu fructele comestibile, lunguiețe, aproape cilindrice; bostănel (Cucurbita pepo oblonga); p. restr. fructul acestei plante. – Dovleac + suf. -el.

Sursa: DEX '98 | Adăugată de LauraGellner | Greșeală de tipar | Permalink

la 02.12.2010, 13:15
la 03.12.2010, 00:14
Pentru adasev12

Motivul pentru care am pus explicatia din enciclopedie in l.engleza este faptul ca squash si marrow se traduc in l.romana : dovlecel.
Squash se refera la 4 specii din genul Cucurbita:
C.maxima ( dovlecel “hubbard” care are forma de lacrima,dovlecelul “buttercup” –are forma turtita , culoare verde inchisa cu dungi verzi deschis),
C.maxima(dovlecel “cushaw”-este alb marmorat cu dungi verzi si mai ingustat in partea superioara , de parca ar avea gat),
C.moschata ( dovlecel”butternut”-de culoare crem si de asemenea cu “gat” si
C.pepo - dovlecel “acorn”-cu denivelari ; exista 3 culori: verde, auriu si alb; dovlecelul “zucchini” ).
Dovlecelul”zucchini” are forma lunguiata ( aproape ca un castravete), coaja foarte subtire.
Este mai fraged datorita continutului mai mare de apa; culoarea variaza de la verde la galben si alb.
Puteti vedea pe acest link dovleceii zucchini

http://www.thenibble.com/reviews/main/vegetables/squash-glossary8.asp

In general dovleceii se impart in : dovlecei de vara-culesi nematurati si dovlecei de iarna( sau toamna) – culesi dupa ce s-au maturat.
In Iordania se mai gasesc dovlecelul” eight ball”: rotund, de culoare verde inchisa( un hibrid de zucchini) , dovlecelul”gourd” si dovlecelul " cucuzza"( italian)
Asa ca am indicat "dovlecei zucchini" pentru a preciza specia , nu cu intentia de a face un" pleonasm".
Imi cer scuze ca nu am avut timp sa traduc articolul in l.romana; eram in pauza de masa si a trebuit sa ma duc inapoi la lucru.In plus am vrut sa pastrez polemica intr-un cerc mai restrans.
De asemenea pentru cine este interesat in numeroasele specii de dovlecei va recomand acest link:
http://www.thenibble.com/reviews/main/vegetables/squash-glossary3.asp

Sunt prezentate toate tipurile de dovlecei cu caracteristicile lor; unele specii sunt strict decorative.
Eu sunt mai noua pe acest site si am fost impresionata de atmosfera prietenoasa ; nu vreau sa creez o discrepanta prin acest comentariu.

O seara buna!
la 03.12.2010, 09:41
hmmm ce mai conteaza cum se numesc daca totul e aranjat asa de frumos si apetisant cu mainile unei mari specialiste in bucatarie yummi yummi ca m-am intors sa mai iau o portie ca tare bine mai arata bravooo

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking