Dovlecei zucchini umpluti cu carne de vita in supa de iaurt cu garnitura de orez

Postat de Mihaela11_jo in Mancaruri cu carne
1 Dec 2010 | 8017 vizualizari
Dovlecei zucchini umpluti cu carne de vita in supa de iaurt cu garnitura de orez

Este o mancare specifica beduinilor, in care dovleceii se fierb in supa de iaurt solid. Se folosec dovleceii zucchini cei mai mici , sa nu depaseasca 6-7 cm lungime. Se serveste cu garnitura de orez fiert cu fidea.

Ingrediente

  •  1.250 kg dovlecei zucchini foarte mici ( cca 20 de bucati) 
  • Pentru umplutura
  • 500gr carne de vita macinata
  • 1 ceapa mare taiata marunt
  • 1/2 cana seminte de pin("snobar")
  • 5 linguri ulei
  • 1 lingurita sare
  • 2 lingurite condiment mixt: piper, cuisoare,coriandru,cardamom,scortisoara, nucsoara,foi de dafin,ghimbir
  • Pentru supa de iaurt Varianta 1 Supa de iaurt solid “Jameed”
  • 2 bulgari de iaurt solid ( este si sarat deci nu trebuie adaugata sare)
  • apa fiarta dupa gust( cat dorim supa de sarata)Varianta 2
  • Supa de iaurt proaspat
  • 4 cãni de iaurt
  • 2 cãni de apã
  • 2-3 linguriţe de fainã sau amidon de porumb-
  • 6 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • frunza de patrunjel verde sau coriandru verde 
  • Garnitura de orez
  • 3 pahare orez
  • 3/4 pahar taitei marunti( fidea)
  • 5 linguri ulei sau margarina de palmier
  • 4 pahare apa
  • 1 ½ lingurita sare

Mod de preparare

Se scoate miezul si semintele dovleceilor cu un cutit semicircular special.
Se spala dovleceii si se lasa la scurs.

Umplutura
Se pune uleiul la incins intr-o tigaie neaderenta si se adauga semintele de pin ; se prajesc usor pana iau o culoare aurie si se scot pe o farfurie.
Se caleste in acelasi ulei ceapa taiata marunt 2-3 minute ,apoi se adauga carnea de vita macinata cu sarea si condimentele; se lasa cca 10 minute.
Se scoate carnea intr-un castron , se adauga semintele de pin si se amesteca; se lasa sa se raceasca.
Se umplu dovleceii cu carnea.
In tigaia neaderenta se pun 5 linguri de ulei si se calesc dovleceii umpluti pana iau o culoare aurie.

Supa de iaurt solid”jameed”
Bulgarii de iaurt solid se sparg, se acopera cu apa fierbinte si se lasa 2-3 ore la inmuiat.
Se introduc in blender ( se mai poate adauga putina apa calda ) si se mixeaza; lichidul obtinut se adauga peste dovlecei si se lasa la fiert 15 minute.

Supa de iaurt

Se pun in blender iaurtul, apa si faina si se mixeaza bine.
Se pune la fiert cu dovleceii 15 minute.
Se potrivesc de sare.
In tigaia neaderenta se pun 2 linguri de ulei si se caleste usturoiul taiat marunt pana ia culoare aurie.
Se adauga usturoiul la supa la ultimele clocote.
Se decoreaza cu patrunjel verde sau coriandru verde.

Garnitura de orez
Orezul se curata si se opareste cu apa fierbinte; se lasa cu apa cca 5 minute ,apoi se spala cu apa rece.
Intr-o cratita neaderenta se pune uleiul la incins , se adauga taiteii si se lasa pana iau culoare brun deschis.
Se adauga apa ; cand apa fierbe se adauga orezul si sarea.
Se fierbe la foc mic 20 de minute.
Se decoreaza cu seminte de pin(" snobar").
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei zucchini umpluti cu carne de vita in supa de iaurt cu garnitura de orez" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Clatite la cuptor cu carne si ciuperci

Postat de merisor67

Clatite la cuptor cu carne si ciuperci

Pentru clatite: am frecat oul cu sare, am adaugat laptele rece, apoi faina amestecata cu praful de copt. Am omogenizat bine si am inceput sa prepar clatitele intr-o tigaie cu diametrul de 22 cm,...

Citeste continuarea

Chiftelute in sos de rosii cu legume

Postat de mirela0911

Chiftelute in sos de rosii cu legume

Chiftelutele: Carnea se taie bucati, se spala, se lasa sa se scurga bine de apa apoi se da prin masina de tocat. Se adauga sare, piper (dupa gust), pesmetul, ouale batute si usturoiul zdrobit....

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.12.2010, 09:14
Stiu beduinii ce stiu...arata prea grozav!
la 01.12.2010, 09:18
la 01.12.2010, 09:21
ce dovlecei mici,ce bine arata,si maslineeee maslineeee
la 01.12.2010, 09:40
bunnnnnnnnnnnnnn
la 01.12.2010, 10:00
sint invitata la masa si nu stiu eu?

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking