"Şişbarak bi laban"- Placintele cu carne in supa de iaurt

Postat de Mihaela11_jo in Supe
25 Noi 2010 | 7303 vizualizari
"Şişbarak bi laban"- Placintele cu carne in supa de iaurt

Şişbarak sau Shishbarak bi laban( l.araba " laban" = iaurt) este o mancare specifica beduinilor din Iordania , care se prepara cu iaurt solid" jameed". Acesti bulgari de iaurt solid se lasa peste noapte sa se inmoaie si apoi se mixeaza in blender cu apa fierbinte pentru a obtine iaurt lichid. Este o supã foarte gustoasã in care placinţelele umplute cu carne se fierb intr-o supã de iaurt.Gustul deosebit este dat de combinatia usturoi-coriandru. In Liban se pregateste cu iaurt proaspat.

Ingrediente

  • Pentru placintelele de carne
  • 1 canã carne de vita macinatã
  • 1 canã ceapã tãiatã mãrunt
  • ¼ canã seminţe de pin
  • ½ canã margarinã
  • 1 linguriţã sare
  • ¼ linguriţã piper
  • 6 cãţei de usturoi
  • ½ canã coriandru verde tãiat mãrunt
  • 1 ½ cãni fãina
  • ½ canã apã rece
  • Pentru supa de iaurt
  • 1 bulgare de iaurt solid( "jameed")
  • 3 litri de apa
  • sau
  • 4 cãni de iaurt
  • 2 cãni de apã
  • 2-3 linguriţe de fainã sau amidon de porumb
       

Mod de preparare

Prepararea aluatului pentru placinţele

Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã, 1 linguriţã sare si ½ canã apã rece. Se frãmânta uşor şi se întinde o foaie subţire de ½ cm pe planşeta pudratã cu fainã.

Prepararea umpluturii de carne

Se cãlesc puţin în ulei ceapa , carnea si seminţele de pin; se adaugã sare şi piper. Se taie din foaie cercuri de cca 3cm diametru. Se pune o linguriţã de umpluturã de carne pe fiecare şi se strâng sub forma de semicerc având grijâ sã inchidem bine marginile. Se unesc apoi capetele semicercului, astfel încât sã formeze un melc. Se aseazã într-o tavã şi se dau la cuptor la foc mic sã se rumeneascã 15 minute.

Supa de iaurt

4 cãni de iaurt
2 cãni de apã
2-3 linguriţe de fainã sau amidon de porumb

Se amestecã bine in mixer şi se pune la fiert. Când supa fierbe se adaugã placinţelele cu carne și se fierb pânã aluatul este fiert, cca 10 minute.
Se frige usturoiul tãiat mãrunt în margarinã pâna ia culoare aurie, se adaugã coriandrul verde tãiat mãrunt şi se mai lasã 2-3 minute pentru a da aromã usturoiului.Se adaugã la supa de iaurt şi se lasã sã mai dea 2-3 clocote. Se poate folosi in loc de iaurt obisnuit un iaurt solid, “jameed”; se cumpara bulgari solizi de iaurt si se pun la inmuiat in apa calduta ; se pun in mixer cu apa si se obtine un iaurt lichid mai gros. In acest caz nu se adauga usturoi si coriandru.

Pofta buna! In fotografie apare si supa de linte; este o cina de Ramadan in care supa crema de linte este nelipsita de la masa.

Daca ti-a placut reteta noastra ""Şişbarak bi laban"- Placintele cu carne in supa de iaurt" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (38)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Supa de rosii cu galuste, de post

Postat de rocsi_1612

Supa de rosii cu galuste, de post

Curatam ceapa o tocam, ardeiul galben, gogosarul, ii curatam de seminte si ii taiem cubulete. Morcovul il curatam de coaja si il facem betisoare. Intr-o cratita punem niste apa la fiert, cand...

Citeste continuarea

Supa cu fasole si suc de rosii

Postat de caroline

Supa cu fasole si suc  de rosii

1. Punem o oala cu apa la fiert. Cand apa a inceput sa fiarba punem mix-ul de legume si cubul knorr si lasam la fiert circa 15 minute.  2.  Fasolea o scurgem bine de apa di...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.11.2010, 20:26
...tare interesant !
la 25.11.2010, 20:34
Wow........ceva nou.....Este o reteta deosebita
la 25.11.2010, 20:51
Super interesante retete ai pus, felicitari !
la 25.11.2010, 21:11
Multumesc
la 25.11.2010, 21:11
intradevar interesanta reteta.....................

Vezi toate comentariile (38)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking