Dovlecel umplut cu carne toacata de porc

Postat de Pungasa_Rogue in Mancaruri cu carne
25 Iul 2015 | 5130 vizualizari
Dovlecel umplut cu carne toacata de porc

Am facut dovlecel umplut pentru prima oara si vreau sa va spun ca a iesit foarte bun.

Ingrediente

  • Umplutura:
  • 850 g carne tocata de porc;
  • 100 g orez;
  • un catel de usturoi;
  • doua cepe;
  • 4 linguri rosii pregatite pentru iarna;
  • 3 oua;
  • putin cimbru uscat;
  • sare.
  • Sos:
  • 500 ml apa;
  • 4 linguri rosii pregatite pentru iarna;
  • putin busuioc si oregano uscate;
  • doua boabe de piper negru;
  • o foaie de dafin.
  • In plus:
  • un dovlecel mare (1,5 kg curatat de coaja si seminte);
  • 160 g cascaval Neaos de la Delaco;
  • sare.

Mod de preparare

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se pune carnea tocata intr-un castron si se adauga peste ea orezul spalat, usturoiul si ceapa curatate, spalate si date prin robot, rosiile, ouale, cimbrul si sarea, dupa gust. Se amesteca toate aceste ingrediente, apoi se pun intr-o tigaie unsa cu ulei si se calesc la foc mic, amestecand din cand in cand.

Intr-o tava se pun toate ingredientele pentru sos si se amesteca.

Dovlecelul se taie in jumatati pe lungime, se curata, se spala si se aseaza in tava. Se da cu sare. Se aseaza umplutura in fiecare jumatate, apoi se rade cascaval pe deasupra. Se acopera tava cu hartie de copt, apoi se introduce la cuptor pana cand dovlecelul este patruns bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecel umplut cu carne toacata de porc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tocana la tuci din piept de porc

Postat de Constelatialeu

Tocana la tuci din piept de porc

Portionam pieptul de porc in bucati mai mici si prajim in tuci, cat sa se inabuse bine si sa se rumeneasca putin. Scoatem carnea si punem ceapa taiata solzisori,morcovul taiat cubulete...

Citeste continuarea

Varza calita cu afumatura

Postat de Valclaudia

Varza calita cu afumatura

Ceapa si ardeii se curata, se toaca si se calesc cateva minute. Adaugam varza spalata si tocata la cutit, afumatura clatita sub jet de apa rece, foaia de dafin, boabele de mustar si de piper...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.07.2015, 00:43
la 25.07.2015, 00:48
Servesc o portioara ca este foarte buuun
la 25.07.2015, 06:49
Foarte buni!
la 25.07.2015, 08:26
Ce bine arata!
Eu ii tai circular pe jumatatea si ii umplu ca pe ardei
la 25.07.2015, 08:38
Foarte buni sunt!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking