Ingrediente
- Umplutura:
- 850 g carne tocata de porc;
- 100 g orez;
- un catel de usturoi;
- doua cepe;
- 4 linguri rosii pregatite pentru iarna;
- 3 oua;
- putin cimbru uscat;
- sare.
- Sos:
- 500 ml apa;
- 4 linguri rosii pregatite pentru iarna;
- putin busuioc si oregano uscate;
- doua boabe de piper negru;
- o foaie de dafin.
- In plus:
- un dovlecel mare (1,5 kg curatat de coaja si seminte);
- 160 g cascaval Neaos de la Delaco;
- sare.
Mod de preparare
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se pune carnea tocata intr-un castron si se adauga peste ea orezul spalat, usturoiul si ceapa curatate, spalate si date prin robot, rosiile, ouale, cimbrul si sarea, dupa gust. Se amesteca toate aceste ingrediente, apoi se pun intr-o tigaie unsa cu ulei si se calesc la foc mic, amestecand din cand in cand.
Intr-o tava se pun toate ingredientele pentru sos si se amesteca.
Dovlecelul se taie in jumatati pe lungime, se curata, se spala si se aseaza in tava. Se da cu sare. Se aseaza umplutura in fiecare jumatate, apoi se rade cascaval pe deasupra. Se acopera tava cu hartie de copt, apoi se introduce la cuptor pana cand dovlecelul este patruns bine.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecel umplut cu carne toacata de porc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
|