Dresala cu legume noi si verdeata

Postat de ela2015 in Supe/Ciorbe
26 Iul 2016 | 4772 vizualizari

Una din supele preferate pe timp de vară! 

Inapoi la reteta

Comentarii (18)

la 21.08.2016, 00:48
Mena , poti obtine zer foarte simplu din 2 litri de lapte integral (sau cel mai gras de la magazin, ideal ar fi sa nu fie procesat, pasteurizat, ci proaspat), 2 linguri de smantana grasa (peste 20% grasime), 3 linguri cu otet de mere sau vin si un praf de sare. Intr-o oala (de inox sau tuci), se pune laptele, se adauga smantana si se amesteca. Se pune pe foc mic, pana se infierbanta (nu se fierbe, ci doar se incalzeste pana poti suporta mana pe oala; 75 grade orietativ). Se inchide flacara, se adauga otetul si sarea si se lasa asa vreo 10 minute, pana cand incepe sa se separe. Se strecoara prin tifon (obtii un bot mic de branza iar zerul il folosesti la gatit). Sunt multe retete dar poate fi consumat si ca atare. Sidy are un articol tare bun despre zer http://www.bucataras.ro/articole/zerul-73705.html si are si o varianta de obtinere (am vazut-o abia dupa ce am scris )! Sa-ti fie de folos si ajutor!
la 21.08.2016, 00:54
Multumesc frumos,Mihaela !
la 21.08.2016, 00:58
Cu drag Mena!

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking