Ingrediente
- 100 gr bulgur
- 50 gr nuca zdrobita in palme
- 4-5 legaturi de patrunjel tocat
- 4-5 catei de usturoi
- 100 gr masline fara simburi, taiate rondele (am folosit si verzi, si negre)
- suc de lamaie
- 100 ml sirop de rodie (dupa gust)
- doua varfuri de lingurita de scortisoara macinata
- 100 ml ulei de masline (dupa gust)
Mod de preparare
Bulgurul se pune intr-un bol peste care adaugam apa caldut pina-l acoperim. Lasam astfel la inmuiat circa 8 minute.
Amestecam bulgurul cu o furculita si avem grija sa nu fie foarte moale. Il punem peste patrujelul tocat marunt.
Curatam usturoiul, il zdrobim cu lama cutitului pe tocator si il punem in uleiul de masline pentru citeva minute. Adaugam sucul de rodie, apoi cel de lamaie, scortisoara si amestecam bine.
Punem dressingul peste patrunjelul amestecat cu bulgur, presaram si nuca si amestecam bine. Sare dupa gust.
Se mai adauga si rosii taiate cubulete (dar eu n-am avut)
Daca ti-a placut reteta noastra "Dressing pentru salata Tabbouleh" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (24)
|