"Goat Cheese Salad" - Salata cu branza de capra (pane)

Postat de Lia1 in Aperitive / Garnituri
31 Aug 2013 | 5327 vizualizari
"Goat Cheese Salad" - Salata cu branza de capra (pane)

Cristi Roman a prezentat ieri pe blogul sau o noua reteta care mi-a starnit interesul pentru felul in care era prezentata, ideea de preparare care e rapida si nu in ultimul rand ca sa aflu si eu pe ce dau, dom'le, irlandezii 7.95 euro!!! :D In meniul restaurantului unde lucreaza se numeste: "Goat Cheese Salad". Bineinteles ca el a asezonat-o cu mult umor iar eu am asamblat-o cu ce am avut la indemana dar si a mea "e pe-acolo", ... asta voi decideti, doar vinegreta din fructe de padure am inlocuit-o cu sos de rodie (pentru salate) care e tot dulce-acrisor si n-am avut rucola. Cristi prezinta sumar totul, eu m-am documentat in privinta vinegretei. Va prezint cantitatile pentru o portie pentru ca astazi am fost singura la masa dar a fost o portie satioasa. Este un preparat demn de pus pe cea mai pretentioasa masa.Gustul este dulce acrisor. De fapt si vinegreta este mai mult dulce decat acrisoara dar irlandezilor asa se pare ca le place

Ingrediente

  • PENTRU BRANZA PANE
  • branza de capra- un disc gros de 1.5 cm (incercati si doar de 1cm)
  • faina
  • pesmet
  • ou-1
  • lapte-2/3 lingura
  • PENTRU SALATA
  • mix de salata (salatele preferate-Iceberg, sanguine, etc)
  • ardei gras rosu
  • ceapa rosie
  • rucola (eu n-am avut)
  • nuci caramelizate
  • DRESSING PENTRU SALATA
  • zeama de portocala
  • zeama de lamaie
  • mustar
  • ulei de masline
  • coaja rasa de portocala si lamaie
  • otet din vin alb (eu am folosit balsamic)
  • miere
  • ulei de masline
  • mustar integral
  • sare-1 praf (optional)
  • VINEGRETA din FRUCTE DE PADURE (eu am inlocuit cu sos de rodie)
  • (cantitati pentru mai multe portii)
  • zmeura, afine si capsuni-100 g
  • zahar-2-3 linguri rase
  • 150 ml vin rosu
  • unt-30 g

Mod de preparare

PREPARARE BRANZA PANE

Felia de branza, care nu trebuie sa fie mai groasa de 1.5 cm ca sa se inmoaie (incercati si cu 1 cm poate se topeste mai mult la interior, nu stiu inca daca nu se deformeaza fiind mai subtire).  Branza pe care am folosit-o este moderat de sarata.Fiind cam proaspata am pus-o la scurs pe prosop de hartie pliat in 4. Batem oul ca pentru omleta si ii adaugam laptele. Branza o dam prin faina, apoi prin ou batut cu lapte, apoi prin pesmet.  Si repetam inca o data doar ca o dam numai prin ou+lapte si apoi prin pesmet.  O scuturam usor, ca sa cada surplusul de pesmet si pentru ca invelisul sa fie uniform. O punem intr-o baie de ulei incins, la 180 de grade, si o rumenim pe o parte si alta supraveghind-o ca sa nu o ardem. Focul sa fie mic pentru ca se rumeneste foarte repede si n-apuca branza sa se inmoaie.

PREPRAREA DRESSING-ului pt. SALATA

Se freaca un pic mustarul cu uleiul, se adauga otetul , sucul de portocala si lamaie si restul de ingrediente.

PREPARARE SALATA

Salata o taiem fasiute fine, ceapa si ardeiul gras taiate julienne si rucola o punem intreaga.  Le amestecam intr-un bol. Amestecam bine si cu dressingul preparat.

PREPARARE VINEGRETA 

Eu am deja "de-a gata" sos pentru salate dulce-acrisor din rodie dar m-am documentat pentru voi cum s-ar putea prepara vinegreta. Asta ar fi o varianta:  Topim 30 g unt. Se adauga vinul si fructele. Cand incep sa clocoteasca adaugam zaharul, se da la foc mic-mediu si le lasam sa clocoteasca pana ajunge la consistenta siropului de dulceata.

MONTAJUL

In cazul in care folosim sos de rodie, se incepe cu acesta desenand pe farfurie niste onduleuri. Lucram repede caci se latesc dungile astea (se vede diferenta fata de prima poza). Cu mana punem o gramada cat mai inalta si rotunda pe centrul farfuriei. Presaram apoi peste gramajoara de salata nuci caramelizate tocate fin (presupunand ca le avem ramase de pe la prajituri).

Daca in loc de sos de rodie folosim vinegreta din fructe, punem din loc in loc in cerc in jurul salatei vinegreta de fructe de padure. La final, peste salata se pune felia de branza pane.

Savurati cu placere!

Daca ti-a placut reteta noastra ""Goat Cheese Salad" - Salata cu branza de capra (pane)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (29)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv clatite cu ciupercute si maioneza

Postat de RODIMUR

Aperitiv clatite cu ciupercute si maioneza

Ciupercuțele se scot din cutii și se pun într-un vas cu apă rece, timp de 15 minute, după care se clătesc în mai multe ape și se scurg de apă. Se face o compoziție subțire...

Citeste continuarea

Cartofi Byron

Postat de simona72

Cartofi Byron

Cartofii, initial in reteta lui Cristi trebuie copti in cuptor. Eu, pt ca ma grabeam, dupa ce i-am spalat bine de tot(adica nu sunt curatati de coaja, ci aceasta trebuie spalata cu un burete de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.08.2013, 19:41
N-am mancat branza de capra niciodata, dar imi place cum arata salata!
la 31.08.2013, 19:42
branza de capra poate fi consumata de cei care au colesterolul marit, de diabetici, etc.

e buna la gust

ma bucur ca iti place
la 31.08.2013, 19:43
Ce vrednica e Lia asta,sigur vrea coronita...
la 31.08.2013, 19:46
iti meriti coronita,Lia draga! Felicitari, excelenta prezentarea! Bravo!!
la 31.08.2013, 19:55
arata foarte bine!

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking