DROB CU MASLINE

Postat de nadina73 in Aperitive / Garnituri
3 Apr 2010 | 6568 vizualizari
DROB  CU MASLINE

este un drob facut de sotul meu anul acesta

Ingrediente

  • 700 g ficat pasare
  • 500 g pipota curcan(sant foarte mari si carnoase)
  • 700 g piept de curcan fara os
  • 500 g inimi de pui
  • 3 felii paine inmuita in lapte
  • usturoi verde5 fire
  • ceapa verde 3 fere
  • patrunjel verde 1 legatura
  • sare,piper macinat
  • 5 oua+1 pt uns +3 pentru pus in drob(fierte)=9 buc oua
  • putin ulei
  • 300 g masline negre fara sambure

Mod de preparare

Se spala bine pipotele si inimile si se pune la fiert cu putina sare

Ficatu se curata bine apoi se spala si dupa ce sant fierte pipttele si inimile se ameteca toate si se pun impreuna cu putin ulei intr-o cratita

Pieptul de curcan se taie bucatele si se fierbe si el putin cu sare apoi se ameteca cu ficatu si inimile

Dupa ce au fiert toate impeuna putin se la sa la racit apoi se toaca prin masina de carne impreuna cu usturoiul ,ceapa si patrunjelul verde iar la final se pune paine inmuiata  in putin lapte ,se condimenteaza daca mai este nevoie apoi se ameteca cu 5 galbenusuri iar albusurile se bat spuma apoi se amesteca si ele,se pun in forme de cozonac

Se ia forma de cozonac se pune din pasta de ficat cate-va linguri apoi se aseaza malinele apoi iar pasta si iar maline si iar pasta si ra masline sa fie 3 randuri de masline negre fara samburi,iar strtul de sus sa fie din pasta de ficat

Iar cel de al doilea la facut (zic la facut pnetru ca sotul meu le-a facut)cu ou fiert si taiat in doua se pune un start de pasta apoi ouale si apoi iar pasta,apoi se ung frumos cu ou deaspura si se pun la cutor pentru 1 ora aproximativ

Abia astep sa il gust sa vedem ce nota primeste

 

Daca ti-a placut reteta noastra "DROB CU MASLINE" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Retete similare

Drob din piept de pui cu verdeata

Postat de oanapl

Drob din piept de pui cu verdeata

Speli legaturile de marar si patrunjel si le toci marunt.  Pieptul de pui spalat, il pui la fiert in apa cu o lingurita de sare. Cand a fiert, il scoti si il lasi sa se raceasca, apoi il...

Citeste continuarea

Drob de iepure cu mousse de conopida

Postat de simona72

Drob de iepure cu mousse de conopida

Pentru drob: se spala foarte bine organele si carnea. Se lasa sa se zvante. Intr-o tigaie se pune putin ulei de masline, se adauga organele intregi si carnea. Se pune capac pe tigaie si se lasa sa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.04.2010, 08:54
imi pacefelicitari sotului!
la 03.04.2010, 16:49
Super, mie imi plac tare mult genul de drob sau de terrina, din orice carne.
la 03.04.2010, 22:21
nu am incercat dar arata foarte bine,
la 03.04.2010, 22:59
ce bine arata,char foarte bine ,oare ce gust are?cred ca bun cu siguranta
la 03.04.2010, 23:09
ce frumos e!!!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking