Tarta drob

Postat de RuxyRux in Aperitive / Garnituri
15 Apr 2012 | 10737 vizualizari
Tarta drob

Paste Fericit plin de lumina bucurie si liniste in suflet tuturor bucatarasilor!

Ingrediente

  • 375 gr faina
  • 1 ou
  • 5 linguri iaurt grecesc
  • 240 gr unt sarat
  • 2 linguri ulei de masline extravirgin grecesc
  • un praf de chimion macinat
  • un praf de piper

Umplutura:

  • 900 gr piept de curcan( combinati cu organe sau din ce fel de carne doriti daca preferati alta varianta)
  • 7 bucati ciuperci mari proaspete
  • 3 legaturi de ceapa verde
  • 3 legaturi de usturoi verde
  • 2 legaturi de marar
  • 2 legaturi de patrunjel
  • 1 lingura de ulei de masline
  • 4 oua
  • 400 gr smantana
  • sare dupa gust
  • piper
  • un galbenus de ou pentru uns

Mod de preparare

Se face blatul, se amesteca toate ingredientele si se formeaza o bila de aluat care se pune la rece pentru 30 de minute in folie de prospetime. Este blatul de la tarta cu branzeturi grecesti de care m-am indragostit iremediabil.

Intre timp se prepara umplutura:

Tocam carnea apoi ceapa, usturoiul si verdeturile . Tocam si ciupercile , le lasam deoparte. Incingem uleiul in tigaie si punem compozitia de carne, amestecam si lasam pe foc pana se albeste carnea. Adaugam si ciupercile tocate. Batem doua oua si 200 gr smantana apoi adaugam in tigaie. Mai lasam pe foc maxim 20 de minute. Potrivim gustul de sare si piper.

Lasam la racit.

Scoatem aluatul din frigider, pastram un sfert pentru impletitura,  il intindem in forma de tarta.  Cand s-a racit, punem deasupra umplutura pe care o asezam cu o paleta avand grija  sa scurgem de sosul in exces care va ramane in tigaie. Amestecam restul de oua cu restul de smantana( 2 oua si 200 gr) si turnam deasupra. Facem impletitura si decoram tarta dupa dorinta si inspiratia personala. Ungem blatul cu galbenus de ou si coacem la 200 de grade pana se rumeneste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta drob" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (62)
Retete similare

Tartă-drob de pui cu praz

Postat de ionix

Tartă-drob de pui cu praz

Preparare umplutura: Ficateii se spala bine, ii punem la fiert, ii scurgem de apa si-i dam la racit. Pipotele si inimile se spala bine, punem la fiert, scurgem si lasam la racit. Dupa ce s-au...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.04.2012, 22:06
ce minunatie ai facut Ruxy
chiar nu ma gandeam la o tarta drob
sarbatori cu pace si bucurie
la 15.04.2012, 22:07
Sarbatori cu bucurie si tie Diuta mea draga! Multumesc
la 15.04.2012, 22:13
Vai ce minunatie plina de verdeata Hristos a inviat!!
la 15.04.2012, 22:14
Adevarat a Inviat Rocs scumpa mea! Te imbratisez si iti multumesc
la 15.04.2012, 22:17
arata foarte bine

Vezi toate comentariile (62)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking