Tartă-drob de pui cu praz

Postat de ionix in Ficat
15 Noi 2010 | 7917 vizualizari
Tartă-drob de pui cu praz

by Ionix :D

Ingrediente

  • Umplutura:
  • 1 kg de ficat de pui
  • 500 g de pipote si inimi de pui
  • 6 bete de praz potrivite
  • 5 catei de usturoi
  • 4 linguri cu ulei
  • 4 oua batute
  • doua legaturi cu patrunjel
  • o legatura cu marar
  • sare, piper
  • 1 ou pentru uns
  • pentru aluat:
  • doua linguri cu ulei
  • 3-4 linguri cu unt moale
  • faina cat cuprinde (circa 500 g)
  • 200 ml apa calduta
  • sare

Mod de preparare

Preparare umplutura:

Ficateii se spala bine, ii punem la fiert, ii scurgem de apa si-i dam la racit. Pipotele si inimile se spala bine, punem la fiert, scurgem si lasam la racit. Dupa ce s-au racit, dam pe masina de tocat carnea: ficateii, pipotele, patrunjelul, mararul si usturoiul. Amestecam bine toate ingredientele. Doua din betele de praz se toaca marunt si se pun peste ficateii dati pe masina. Separat punem uleiul la incins si punem la calit restul de praz, tocat rondele. Prazul calit il dam la racit iar apoi il turnam peste amestecul de ficatei. Peste aceasta compozitie punem ouale batute si amestecam. Punema sare si piper dupa gust.

Cat timp prazul se raceste, pregatim aluatul:

Amestecam toate ingredientele si framantam pana iese un aluat nelipicios si omogen. Aluatul il impartim in doua parti egale. Tapetam cu unt o tava si  presaram putina faina. Punem o foaie de aluat iar peste turnam amestecul de ficatei. Cealalta foaie o taiem pe lung. Din foile taiate facem un gratar peste amestecul de ficatei. Apoi vom unge cu oul batut. Se da la cuptor la foc mic pana cand se rumeneste frumos.

Se serveste atat calda cat si rece.

Pofta buna! 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă-drob de pui cu praz" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (36)
Retete similare

Tarta cu blat de sticksuri Justitiarul Godina

Postat de anuta

Tarta cu blat de sticksuri Justitiarul Godina

1.Se strivesc sticksurile cu un sucitor sau se dau la robot, pana devin fine ca pesmetul. Se pune acest pesmet intr-un castron si se amesteca cu untul topit amestecat cu smantana si oul, pana...

Citeste continuarea

Tartă cu praz, pui, ciuperci, măsline verzi umplute cu anșoa

Postat de panacris

Tartă cu praz, pui, ciuperci, măsline verzi umplute cu anșoa

Aluatul de foietaj se lasă la dezghețat lent în frigider. Între timp se va prepara umplutura.   Prazul și ceapa verde se curăță, apoi se toacă mărunt. Eu m-am folosit...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.11.2010, 17:23
primaaaa
la 15.11.2010, 17:25
si asa nu am mancare-n casavenim la massssaaaaa ca arata bn 5f
la 15.11.2010, 17:26
@Kamy... bun venit... pai, iti dau o tava-ntreaga... sa-ti ajunga pt toti... desi, am facut-o acum vreo o saptamana si ceva e posibil sa nu mai fie buna mersi pt furci
la 15.11.2010, 17:27
sar-na pentru masa! Nu m-am saturat...da' lasa...
la 15.11.2010, 17:29
@Miha... sa cresti mare si gustoasa nu te-ai saturat??? nesatula mica ce esti esti greu de satisfacut

Vezi toate comentariile (36)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking