Drob de pasare

Postat de rhapsody in Aperitive / Garnituri
14 Mai 2013 | 18630 vizualizari
Drob de pasare

De multi ani fac drob din organe de pasare. In primul rand e mai "light" si in al doilea, nu prea ma impac eu cu carnea de ied/miel in aceasta forma. Acestea sunt ultimele doua felii salvate de la pieire :)) la care am reusit cu mare greu sa fac poza.

Ingrediente

  • 1100 g ficat de pui
  • 750 g pipote si inimi de pui
  • 700 g pulpe de pui (2 pulpe mari, cu spata)
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 legatura marar
  • 12 cepe verzi
  • 3 lg ulei
  • 3 oua medii crude
  • 3 oua medii fierte
  • sare, piper
  • un galbenus amestecat cu 2 lg de lapte pentru uns

Mod de preparare

1. Spalam carnurile (ficateii ii curatam de pielite) si le punem la fiert separat, deoarece au timpi de fierbere diferiti. La pulpe dupa ce s-au racorit, socatem carnea de pe os si aruncam pielita. 

2. Preincalzim cuptroul la 190 °C. 

3. Taiem aproximativ 100 de g de pipote si inimi in cuburi, iar restul le dam prin robot. Tocam si ficatul si pulpele separat, cu robotul. 

4. Ceapa o tocam si o calim in ulei, o lasam sa se racoreasca apoi o turnam peste carnurile tocate.

5. Tocam patrunjelul si mararul si le amestecam cu toate ingredientele. Asezonam cu sare si piper.

6. Punem jumatate din compozitie intr-o tava de cozonac, punem ouale fierte si restul compozitiei, ungem cu oul batut si introducem in cuptor pentru 55-65 min. Dupa ce s-a copt il scoatem usor din tava si-l lasam sa se racoreasca pe un gratar.

Nota!

1.  Cantitatile de mai sus sunt pentru o singura tava cu dimensiunile: 30x12x8 cm.

2.  Daca il vreti mai plat puteti folosi o tava mai lata. In cazul acesta renuntati la ouale fierte sau le inlocuiti cu oua de prepelita. ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de pasare" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Drob de pui

Postat de ctlina

Drob de pui

Fierbeti 3-4 oua timp de 10 minute in apa cu sare (in functie de tava de chec folosita). Curatati si spalati legumele. Tocati ceapa si usturoiul marunt. Curatati si spalati ficatul....

Citeste continuarea

Drob din ficat si piept de pasare

Postat de iri_love

Drob din ficat si piept de pasare

      Pentru început pregătim ficatul. Îl spălăm și apoi îl punem la fiert . Spuma ce se formează o dăm deoparte și lăsăm să fiarbă bine ( ficatul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.05.2013, 08:57
Imi place si de pui! Foarte frumos ti-a iesit
la 14.05.2013, 09:03
Ca e de pui sau miel imi place!
la 14.05.2013, 09:06
la 14.05.2013, 09:25
Minunat arata.
la 14.05.2013, 09:26
super

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking