Drob de pasare

Postat de deyutzky in Aperitive / Garnituri
13 Apr 2012 | 10331 vizualizari
Drob de pasare

Pt ca mamei mele nu-i place carnea de miel....am facut impreuna un drob cu carne de pasare :D mie-mi place tare mult...va invit sa-l gustati!

Ingrediente

  • Ingredientele sunt pt 2 tavi (30x12x7/tava)
  • 1 kg ficat de pasare
  • 1 kg pipote
  • 1 kg inimi
  • 1 cana de orez
  • 10 fire de ceapa verde
  • 5 fire usturoi verde
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • 4 oua (crude: 3 de gaina+1 de gasca am pus eu)
  • 4 oua de gasca am pus eu (pe care le fierbem)
  • 1 ou pt uns
  • jum lg de piper macinat
  • sare dupa gust
  • prapur de porc

Mod de preparare

Se fierbe carnea intr-un clocot si se da apoi prin masina de tocat.

Verdeata se toaca (ceapa, usturoiul, mararul, patrunjelul).

Orezul il fierbem cu 3 cani de apa si putina sare, timp de aprox 20 de min, iar dupa ce este fiert se clateste cu apa rece.

Punem toate ingredientele intr-un bol mare (fara cele 4 oua de gasca pt fiert si cel pt uns), le amestecam bine si impartim compozitia in 2 parti egale.

Cele 4 oua de gasca le fierbem si le taiem in jumatate astfel incat sa avem 8 bucati.

Imbracam 2 tavi cu prapur, peste prapur punem un strat din compozitia obtinuta, peste compozitie punem 4 jumatati de oua (la fel si in a2a tava) cu jumatatea in care se vede galbenusul in jos...iar peste oua punem al2lea strat de compozitie.

Dupa ce am terminat de pus totul in tava, invelim cu prapurul, batem oul ramas si ungem droburile dupa care le dam la cuptor pt cca. 45-50 de minute la foc mediu.

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de pasare" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Drob de pui

Postat de ctlina

Drob de pui

Fierbeti 3-4 oua timp de 10 minute in apa cu sare (in functie de tava de chec folosita). Curatati si spalati legumele. Tocati ceapa si usturoiul marunt. Curatati si spalati ficatul....

Citeste continuarea

Drob din ficat si piept de pasare

Postat de iri_love

Drob din ficat si piept de pasare

      Pentru început pregătim ficatul. Îl spălăm și apoi îl punem la fiert . Spuma ce se formează o dăm deoparte și lăsăm să fiarbă bine ( ficatul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.04.2012, 10:01
pastreaza si pentru mine
la 13.04.2012, 10:32
am pastrat...hai la masa
la 13.04.2012, 10:40
si eu vreau dak e de pasare
la 13.04.2012, 10:49
tare bun
la 13.04.2012, 10:55
va invit sa-l gustati

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking