Ingrediente
- 1 kg ficat de pui (eu nu am pus decat ficat dar se poate pune si piept de pui, inimi si pipote)
- 2 legaturi de ceapa verde
- 3 catei usturoi (puteti pune usturoi verde)
- 1 felie de paine maruntita
- 7 oua
- patrunjel verde (sau ce arome doriti)
- sare, piper
Mod de preparare
Mai intai se spala foarte bine ficatul de pui, se curata de grasimi si se pune la fiert. Se fierb separat si 3 oua pentru decor.
Intre timp se curata ceapa, usturoiul si patrunjelul verde si se toaca marunt, iar painea se inmoaie in apa, se stoarce de apa si se marunteste la randul ei.
Cand ficatul este fiert, se scurge de apa si se pune in blender si se marunteste bine. Ouale fierte se curata de coaja si se dau deoparte.
Se pune ficatul maruntit intr-un bol, adaugam ceapa si usturoiul tocat, painea maruntita, condimente, se adauga cele 4 oua ramase, batute si se amesteca bine.
Se incepe asamblarea drobului intr-o tava unsa in prealabil foarte bine cu unt.
Se pune jumatate din compozitia obtinuta in tava, se aseaza ouale fierte si curatate deasupra si se pune peste ele restul de compozitie.
Punem cateva bucatele de unt deasupra si dam la cuptor la foc potrivit, pana se rumeneste frumos deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de ficat de pui" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (16)
|