Drob de miel a la Panacris

Postat de panacris in Aperitive / Garnituri
22 Apr 2014 | 2920 vizualizari
Drob de miel a la Panacris

Sunt convinsă că zilele astea toată lumea a preparat drobul în diverse variante. Vă aduc și varianta mea, un pic mai altfel. Inedit în această rețetă este faptul că am pus la marinat de această dată și organele de miel, împreună cu carnea pentru friptură. Am fost forțată de împrejurări, deoarece mielul a aterizat miercuri seară acasă, iar noi joi și vineri am fost plecați, iar de congelat nu am fost de acord. Sincer am cam avut emoții, mai ales că TataZmeu, mi-a spus, am văzut eu multe, dar organe la marinat niciodată :D Dar m-am riscat. Vineri seară când ne-am întors, m-am dus direct la frigider, să văd starea organelor marinate, spre surprinderea mea arătau foarte bine, așa că le-am mai lăsat până sâmbătă dis de dimineață, când m-am apucat de treabă;) Gata cu vorba și spor la treabă;) sau măcar salvați rețeta pentru anul viitor;)

Ingrediente

  • organe de la un miel de cca. 17000 g.,
  • Pentru marinadă:
  • ulei de măsline,
  • vin alb demisec de țară,
  • ceapă galbenă,
  • foi de dafin,
  • condimente garam masala,
  • cimbru sălbatic de pădure,
  • sare aromată a la Panacris,
  • Pentru preparare:
  • mărar proaspăt 1 legătură mare,
  • ceapă verde 6 fire,
  • usturoi 6 fire,
  • ouă de găină 2 bucăți,
  • ouă de rață 2 bucăți,
  • Pentru asamblare:
  • prapure de miel,
  • ouă de găină fierte și curățate de coajă 4 bucăți

Mod de preparare

Așa, după ce se scot de la marinat organele, se trec sub jet de apă rece, apoi se pun la fiert în apă rece, atenție fără sare și se lasă la fiert cca. 15 minute după ce clocotește, apoi se scot și se lasă la răcit. Între timp se fierb ouăle ptr ansamblare cca. 10 minute.

Organele răcite, se mărunțesc, se asezonează de sare, piper, mărar tocat, ceapă și usturoi, ouă, amestecându-se uțor până se înglobează toate ingredientele. Într-o tavă termorezistentă se așează prapurele, ca și foaie de pergament, jumătate din cantitatea de amestec, apoi ouăle întregi, bineînțeles curățate de coajă, se acoperă cu restul de compoziție, apoi se acoperă totul cu prapurele. Se pune la copt, în cuptorul preîncins, cca. 35 de minute la foc mediu, neacoperit.

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de miel a la Panacris" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Retete similare

Omleta cu vinete coapte

Postat de Dya

Omleta cu vinete coapte

Coacem feliile de vinete pe tava de aragaz sau pe grill. (Se poate adauga putina sare). Intre timp batem ouale spuma impreuna cu busuiocul si condimentele (sarea si piperul). Adaugam...

Citeste continuarea

Turtite a la Lubita

Postat de Corina33

Turtite a la Lubita

Se pune faina intr-un bol, se amesteca cu sarea si cu drojdia. Laptele se incalzeste putin si se toarna peste faina, impreuna cu uleiul. Se framanta aluatul 5-10 minute, adaugand putin ulei, pana...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 22.04.2014, 22:05
Cred ca a fost tare bun!
la 22.04.2014, 22:07
Am vrezut ca dormi deja, dar vad ca umbli cu chestii grele!
la 22.04.2014, 22:08
Meri, chiar deosebit de fin, nici măcar nu s-a simțit mirosul specific cărnii de miel
la 22.04.2014, 22:08
bun bun
la 22.04.2014, 22:10
Foarte interesanta ideea, de retinut

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking