Ingrediente
- 750 gr organe de miel
- 200 gr carne de miel
- un prapur de miel
- cate 2 legaturi de ceapa verde, usturoi verde, marar si patrunjel
- cate 2 linguri de menta si tarhon proaspat tocat
- 4 oua
- sare si piper dupa gust
- ulei si pesmet pentru tapetat tava
Condimente pentru fiert carnea:
- 1 lingurita de menta verde si tarhon uscat
- 1 lingurita boabe de piper colorat
- 2 frunze de dafin
Mod de preparare
Carnea si organele de miel trebuie curatate de piele si grasime, apoi spalate bine cu apa rece. Pune-le la fiert in 2-3 litri de apa si aduna spuma formata la suprafata. Adauga in oala foile de dafin, piperul, menta si tarhonul uscat si lasa-le sa fiarba. Cand sunt gata, strecoara-le si lasa-le la racit.
Intre timp, toaca marunt ceapa, usturoiul si verdeturile. Toaca organele si carnea de miel in cuburi mici si adauga-le peste verdeata. Condimenteaza cu sare si piper dupa gust, pune ouale batute si amesteca bine compozitia.
Tapeteaza cu ulei si pesmet o tava rotunda cu pereti detasabili sau o tava de chec. Intinde prapurul in tava, rastoarna compozitia, preseaza usor, apoi imbraca drobul cu marginile prapurului. Coace-l in cuptorul preincalzit la 180 de grade, cam 30 de minute, pana se incheaga bine, apoi scoate-l din tava si lasa-l la racit.
Iata un aperitiv gustos si aromat pentru masa de Pasti! Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de miel aromat cu tarhon si menta verde" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|