Drob de miel cu carne tocata amestec

Postat de andaoana in Oaie
30 Mai 2017 | 7881 vizualizari
Drob de miel cu carne tocata amestec

Pentru ca aveam in congelator o punga cu maruntaie de miel si niste carne tocata, am hotarat sa fac pentru masa de duminica un drob. Organele de miel trebuie spalate si curatate de grasime.    

Ingrediente

  • 1 kg organe de miel 
  • 500 gr carne tocata amestec (porc + vita)
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 4-5 catei usturoi
  • 3 frunze leustean
  • 4 oua
  • sare
  •  piper
  • 1 lingurita pudra de ghimbir
  • 1 lingurita boia afumata
  • 2 linguri seminte susan

Mod de preparare

Asa cum am spus mai sus, am spalat si curatat foarte bine organele mielului.

Le punem intr-un vas mare, cu apa si o lingura de sare, la fiert,  pentru 40-50 minute.

Le lasam sa se raceasca si, de aceasta data, le-am taiat in bucati mici.

Ceapa verde, usturoiul si frunzele de leustean le-am spalat foarte bine si le-am taiat si pe ele, cat de mici am putut.

Ceapa veche o taiem cat mai marunta si pe foc, intr-o tigaie destul de mare, o calim impreuna cu uleiul, pana cand se moaie. Adaugam organele de miel taiate marunt, adaugam condimentele si lasam pe foc, amestecand din cand in cand, pentru 5 minute.

Intr-un castron, punem carnea tocata, ceapa calita si organele, ceapa verde, usturoiul, leusteanul si ouale.

 Am omogenizat foarte bine si am gustat de sare si condimente.

 Intr-o tava, am pus hartie de copt pe care am uns-o foarte bine cu ulei, punem compozitia si o nivelam.

 Punem tava in cuptorul incins, la 180 grade C, pentru 20 minute, presaram deasupra seminte de susan si mai dam la cuptor pentru inca 10-20 minute.

 Se poate coace in forma de chec sau in tava dreptunghiulara.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de miel cu carne tocata amestec" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Rulada din carne de miel

Postat de Bucataras

Se dezoseaza pulpa si se taie, astfel incit suprafata sa fie cit mai mare. In carne se fac intepaturi cu cutitul in care se introduc feliute de usturoi. Pe partea opusa, pe suprafata de carne, se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.05.2017, 12:08
Foarte bun! Mai ales cu altfel de carne...!
la 30.05.2017, 16:55
la 30.05.2017, 17:15
Bun!
la 30.05.2017, 17:20
Trimite si la Denes o portie
la 30.05.2017, 17:44
Foarte bun!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking