Asa cum am spus mai sus, am spalat si curatat foarte bine organele mielului.
Le punem intr-un vas mare, cu apa si o lingura de sare, la fiert, pentru 40-50 minute.
Le lasam sa se raceasca si, de aceasta data, le-am taiat in bucati mici.
Ceapa verde, usturoiul si frunzele de leustean le-am spalat foarte bine si le-am taiat si pe ele, cat de mici am putut.
Ceapa veche o taiem cat mai marunta si pe foc, intr-o tigaie destul de mare, o calim impreuna cu uleiul, pana cand se moaie. Adaugam organele de miel taiate marunt, adaugam condimentele si lasam pe foc, amestecand din cand in cand, pentru 5 minute.
Intr-un castron, punem carnea tocata, ceapa calita si organele, ceapa verde, usturoiul, leusteanul si ouale.
Am omogenizat foarte bine si am gustat de sare si condimente.
Intr-o tava, am pus hartie de copt pe care am uns-o foarte bine cu ulei, punem compozitia si o nivelam.
Punem tava in cuptorul incins, la 180 grade C, pentru 20 minute, presaram deasupra seminte de susan si mai dam la cuptor pentru inca 10-20 minute.
Se poate coace in forma de chec sau in tava dreptunghiulara.