Drob de miel in aluat

Postat de katty in Oaie
26 Mai 2021 | 3448 vizualizari
Drob de miel in aluat

Retete pascale Anul acesta  am pregatit drobul intr-un aluat pregatit din faina, oua si unt care a iesit delicios.   

Ingrediente

  • Aluat:
    • 3 oua
    • 80 gr unt
    • 220-250 gr faina
    • sare
    Umplutura:
    • organele de la un miel(plaman, ficat, inima, rinichi)
    • 2 legaturi ceapa verde
    • 2 legaturi marar
    • 1 legatura patrunjel
    • 5 oua+1 ptr uns
    • sare
    • piper negru macinat
    • 1 felie de paine inmuiata in apa sau lapte

Mod de preparare

Spalam bine organele, le taiem in bucati mai mici si le fierbem cateva minute in apa clocotita cu sare. Le scoatem intr-un vas si le lasam sa se raceasca, dupa care le taiem in bucati mai mici si le dam prin masina de tocat carne cu gauri mai mari impreuna cu ceapa verde. Daca doriti, puteti sa le tocati  la cutit marunt.

Taiem marunt mararul si patrunjelul spalate  si le amestecam cu organele tocate, felia de paine inmuiata in apa sau lapte stoarsa bine, ouale intregi, sare si piper.

  Pentru aluat amestecam bine untul la temperatura camerei, sare, ouale si faina pana obtinem un aluat elastic, nelipicios. Pe un blat infainat intindem aluatul sub forma de dreptunghi cat mai mare, astfel incat sa putem inveli cu el drobul. Asezam o hartie de copt in tava in care vom coace drobul. Intindem aluatul, apoi punem umplutura. Aducem aluatul peste umplutura. Daca dorim putem face diverse forme pe care sa le asezam deasupra. Sigilam bine aluatul, astfel incat sa nu se reverse umplutura si ungem cu un ou batut cu o lingura de apa sau lapte.

Dam forma la cuptor la foc mediu pana se rumeneste frumos. Daca dorim, putem aseza la mijlocul compozitiei oua fierte in lungul tavii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de miel in aluat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Friptura de miel

Postat de comanligia

Friptura de miel

Am cumparat mai multa carne de miel,chiar si feliata,si am avut si o pulpa mare de buna calitate. Am  spalat carnea si am respectat pasii de marinare.In prima etapa am amestecat sarea de...

Citeste continuarea

Stufat de miel

Postat de Ela68

Stufat de miel

Carnea se spala si se pune la calit in uleiul incins. Se lasa sa se rumeneasca pe ambele fete.   Se adauga o cana de apa si sare si se lasa sa fiarba cu capacul pus, cam jumatate de ora....

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.05.2021, 18:05
La drob sunt marinimoasa . cedez portia mea
la 26.05.2021, 19:10
la 26.05.2021, 19:35
la 26.05.2021, 20:12
Ti-a iesit un drob grozav! Bravo!
la 26.05.2021, 21:59

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking