Ingrediente
- INGREDIENTE PENTRU MARINADĂ
- 500 g carne de miel
- sare/piper
- 3-4 linguri tahini
- 4-5 roșii cherry
- 2-3 chivas
- 2 felii de lămâie
- INGREDIENTE PENTRU RULADĂ
- 20 g unt
- 200 g hribi
- 1 fir ceapă verde
- ardei roșu
- 1 morcov mic
- pătrunjel verde tocat
- sare/piper
- paprika
- INGREDIENTE PENTRU CRUSTĂ
- 20 ml ulei de măsline
- 20 g unt
- 2 ouă
- pesmet
- făină de mălai
- mac
- sare/piper
Mod de preparare
Pentru că am folosit o bucată dintr-o coastă de miel, am început prin a dezosa. Am condimentat-o, apoi am uns-o bine cu tahini. Am rulat-o, după care am pus-o în caserola pentru marinare.
Am așezat peste ea două felii de lămâie, câteva roșioare și chivas. Peste ea am turnat tahini pe care l-am ”lungit” cu puțină apă.
Am pregatit aparatul de marinat FoodSaver si caserola pentru marinare rapida, ajutoarele mele pentru o marinare in doar cateva minute.
Am conectat caserola de marinat la aparatul Food Saver, iar după ce am vidat-o am pus-o la rece vreo 15-20 de minute.
În timp ce carnea a stat la marinat, am pregătit umplutura de ciuperci. Am sotat pur și simplu legumele în unt, apoi le-am lăsat să se răcească puțin.
Am scos carnea din caserolă și am întins-o pe blatul de lucru. Am așezat peste ea ciupercile sotate și roșiile din marinadă. Am rulat și am legat bine rulada cu sfoară. Am pus-o într-o tavă, am acoperit-o cu folie de aluminiu pentru a nu face crustă și am copt-o 30 de minute la 180°C.
După ce s-a copt, am lăsat rulada să se răcească. Am pregătit între timp un mix din pesmet, făină de mălai, mac și sare. Am bătut ouăle și am procedat exact ca și la pregătirea șnițelelor: făină-ou-făină-ou și crusta de pesmet la final.
Am rumenit rulada într-o tigaie în care am pus puțin ulei.
Se poate servi atât alături de o garnitură de cartofi sau chiar un piure de mazăre, dar poate fi și un aperitiv grozav pe masa d-voastră.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de miel cu hribi pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (38)
|